MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Донецьку гірники масово звільняються, а в Макіївці - бунтують і вимагають зарплату

02.06.2017   
медіа група ХПГ
У Харцизьку робочим заводів наполегливо пропонують вступати в 1-й "армійський корпус" ДНР.

В окупованому бойовиками "ДНР" і російськими військовими Донецьку залишилися без роботи і засобів до існування гірники, які масово звільняються з шахт.

Про це координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

За даними військового експерта, на шахті ім.Засядька окупаційною адміністрацією істотно знижена зарплата, в зв’язку з чим незадоволені шахтарі звільняються за власним бажанням (з початку березня 2017 го по справжній момент звільнилося близько 500 осіб).

Аналогічна ситуація спостерігається на ВАТ "Харцизький трубний завод" і "Харцизький сталедротово-канатний завод" Силур "(обидва підприємства де-факто не функціонують з початку" торгової блокади "), де незадоволеним працівникам наполегливо пропонують вступати в ряди 1-го" армійського корпусу " ДНР.

А на шахті "Щегловська-Глибока" (Макіївка) зарплату не виплачують взагалі, в зв’язку з чим в трудовому колективі звучать заклики до проведення масових акцій громадянської непокори, додав координатор "Інформсупротиву".

Також Тимчук наголошує на тому що, ватажки "ДНР" почали активну кампанію по припиненню продажу і розповсюдженню на окупованій території Донецької області продовольчих товарів українського виробництва.

За даними військового експерта, спостерігається закриття торгових точок, що реалізують продукти, вироблені на транспортом з підконтрольній Україні території. На блокпостах на в'їзді в Донецьк відзначаються випадки вилучення бойовиками "ДНР" продуктів у громадян, які прибувають транспортом з підконтрольній Україні території.

Крім того, в Донецьку фіксуються випадки демонтажу МАФів (кіосків), що торгували продуктами українського походження. "Податківці" "ДНР" почали проведення масових перевірок ринків, магазинів, додав координатор "Інформсупротиву".

Більше про порушення прав людини на територіях ОРТДЛО читайте ТУТ

 Поділитися