MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Всі об’єкти Лісічанськводоканалу повністю знеструмлені

07.06.2017   
медіа група ХПГ
Борг Попаснянскводоканала, яке постачає воду на непідконтрольні Україні території Луганської області з Західної фільтрувальної станції та Петровського водозабору, перед Луганським енергетичним об’єднанням становить понад 140 мільйонів гривень. Борг Лісічанськводоканал - понад 130-ти мільйонів гривень.

Питання заборгованості Попаснянського та Лисичанського водоканалів перед Луганським енергетичним об’єднанням обговорювалося вчора, 6 червня, на рівні Кабінету Міністрів України.

Як зазначив представник енергокомпанії, в ході спільної наради за участю віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона, керівництва Луганської обласної військово-цивільної адміністрації і директора ЛЕО Володимира Грицая відповіді на проблемні питання не були знайдені.

Борг Попаснянскводоканала, яке постачає воду на непідконтрольні Україні території Луганської області з Західної фільтрувальної станції та Петровського водозабору, перед Луганським енергетичним об’єднанням становить понад 140 мільйонів гривень. Борг Лісічанськводоканал - понад 130-ти мільйонів гривень.

Станом на 1 січня 2017 споживачі заборгували Луганському енергетичному об’єднанню близько 5 мільярдів гривень. З цієї суми більш ніж 80% заборгували споживачі з неконтрольованій території. Борг ЛЕО перед ДП «Енергоринком» становить близько 4,7 мільярдів гривень.

З огляду на підсумки вчорашньої наради, які не привели до вирішення проблем, співробітники ЛЕО провели відключення всіх об’єктів Лісічанськводоканал. В даний час, за словами гендиректора ЛЕО Володимира Грицая, енергопостачання Лісічанскводоканал припинено повністю.

Також відключені всі об’єкти Попаснянського водоканалу, крім Західної фільтрувальної станції та Зановской насосної станції.

"Нас не хочуть чути і не беруть до уваги проблеми, з якими довелося зіткнутися нашому підприємству. Тому ми змушені знеструмлювати об’єкти", - відзначили в ЛЕО.

Співробітники Луганського енергетичного об’єднання продовжили відключати насосні станції Лісічанскводоканал від електроенергії вчора, 6 червня.

Починаючи з 29 травня об’єкти Лісічанськводоканал, а саме насосні станції "Боровська" і "РТІ" відключені від енергопостачання співробітниками ЛЕО через накопичений водоканалом боргу.

На даний момент представники МНС змушені підвозити воду в кілька районів міста.

Проблема Попаснянського водоканалу давно озвучується на урядовому рівні. В епопеї вирішення даної проблеми встигли взяти участь і Міжнародний Комітет Червоного Хреста, і різні міністерства-відомства, і учасники Мінських переговорів. Але в підсумку ефективні механізми вирішення проблеми так і не були вироблені.

 Поділитися