MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Хто вбив Павла?»

23.07.2017   
Юрій Чумак
У Харкові вшанували пам’ять убитого журналіста Павла Шеремета.

У Харкові вшанували пам’ять убитого журналіста Павла Шеремета.

20 липня харківські журналісти і громадські активісти зібралися біля пам’ятника Шевченку, щоб вшанувати пам’ять загиблого рік тому журналіста Павла Шеремета. Люди тримали в руках плакати з питанням: «Хто вбив Павла?».

За словами організаторки акції Анни Прокаєвої, українські журналісти повинні вимагати від влади і правоохоронців, щоб було проведене повноцінне розслідування справи, оскільки якщо вбивці не покарні, то тоді й ніхто з журналістів не є захищеним.

Присутні вшанували пам’ять загиблого хвилиною мовчання. Деякі прийшли з квітами і запаленими свічками.

Аналогічні акції відбулися також у Києві та інших містах України.

Того ж дня представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав владу України та інших країн – членів організації зробити все можливе, щоб покласти край безкарності за вбивства журналістів.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув рівно рік тому. В автомобілі, в якому їхав журналіст, спрацював вибуховий пристрій. Поранення виявилися несумісні з життям. Поліція кваліфікувала злочин за п. 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Основною версією мотивів убивства стала професійна діяльність журналіста. Автомобіль, в якому він загинув, належав керівнику видання «Українська правда» Олені Притулі, однак жінки в автівці не було. На даний момент ні організатори, ні виконавці вбивства не встановлені.

Фото: медіапроект «Накипело»

 Поділитися