MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

З РФ повідомляють, що Сенцов припинив голодування

05.10.2018   
ХПГ-інформ
Підтверджень цієї інформації з боку адвоката та родичів Олега Сенцова немає. // Омбудсмен Л. Денісова написала у FB, що Сенцов припинив голодування. // Юрист Д. Дінзе підтвердив, що Сецов вийде з голодування 6 жовтня.

Український режисер Олег Сенцов припинив голодування, яке оголосив 14 травня з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, яких утримують у російських тюрмах. Про це повідомила низка ЗМІ, зокрема BBC Україна.

«Так, він припинив голодування. Найкращі дієтологи Москви розробили для нього спеціальну дієту для виведення його з голодування», – цитує BBC Україна заступника директора російської Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Валерія Максименка.

Підтверджень цієї інформації з боку адвоката та родичів Сенцова немає.

Видання «Тиждень.ua» передає, що в Уповноваженої Верховної Ради України Людмили Денісової перевіряють оприлюднену російськими ЗМІ інформацію про припинення Сенцовим голодування. У Омбудсмена намагаються зв’язатися з адвокатом Сенцова, який виїхав до нього.

Двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан сказала BBC Україна, що не може підтвердити інформацію про те, що він припинив голодування.

Олег Сенцов відбуває 20-річний термін ув’язнення в Російській Федерації за обвинуваченням у підготовці терористичних актів в Криму. Режисер обвинувачення відкидає. Правозахисний центр «Меморіал» заніс Сенцова до списку політв’язнів.


Керівник колонії в російському Лабитнангі, де утримують Олега Сенцова, заявляє, що не знає нічого про те, що він міг припинити голодування, оголошене 14 травня. За його даними, зараз у Сенцова перебуває його захисник Дмитро Дінзе, – повідомив сайт «Радіо Свобода».

Сайт телеканалу ATR передав з посиланням на «Інтерфакс-Україна», що глава Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов повідомив, що Сенцов написав заяву про припинення голодування у присутності адвокатів.

«Керівник ФСВП мене сьогодні вранці проінформував про те, що Олег Сенцов написав заяву про припинення голодування. Він цю заяву написав у присутності своїх адвокатів», – сказав Федотов.


Омбудсмен Людмила Денісова написала у Facebook, що Олег Сенцов припинив голодування.

«Це означає, що він у критичному стані, практично за межею. // В РФ виключно словесно, без медичних довідок запевняли, що стан його здоров’я задовільний. Неправда. Вони б його тоді не „вмовляли“ припинити голодування і постійно не тиснули б на політв’язня психологічно. З такими цілями, з такою силою волі, відданістю та щирою українською позицією людина не могла здатися», – зокрема написала Денісова.


Юрист Дмитро Дінзе, який заступає інтереси Олега Сенцова, підтвердив телеканалу «Настоящее время», що його підзахисний припинить голодування в суботу, 6 жовтня, – повідомляє сайт «Крым.Реалии».


Режисер Олег Сенцов припинить голодування в суботу, 6 жовтня. Він не заживав їжі 145 днів. Про відмову від голодування він розповів у своїй письмовій заяві, розповсюдженій через його адвоката Дмитра Дінзе, – передає сайт російської редакції «Радіо Свобода».

У заяві режисер каже, його планували перевести на примусове годування у зв’язку з критичним станом його організму та патологічними змінами внутрішніх органів, що розпочалися.

«145 днів боротьби, мінус 20 кілограмів ваги, плюс надірваний організм, але мети так і не досягнуто», – резюмує Сенцов.

 Поділитися