MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Оюб Тітієв став лауреатом міжнародної премії Вацлава ГавелаЧечня: Оюбу Тітієву продовжили тримання під вартоюЧечня: суд залишив політв’язня Оюба Тітієва під вартоюРосія: Оюб Тітієв – політв’язеньЧечня: справу Оюба Тітієва передано з МВС до Слідчого комітетуВерховний суд Чечні відхилив апеляцію на арешт Оюба ТітієваЗвернення Міжнародного Меморіалу до російської та міжнародної громадськостіЧечня: Кадиров про Тітієва, Бакаєва, правозахисників і журналістівРосія: Підпал офісу «Меморіалу» в НазраніЗахист оскаржив арешт Оюба ТітієваРосія: Необґрунтований арешт правозахисника в ЧечніУ Чеченській республіці затримано правозахисникаЧеченському правозахиснику Тітієву дали 4 роки колоніїРФ: Оюб Тітієв не оскаржуватиме вирокРФ: Оюба Тітієва перевели з СІЗО до колонії-поселенняРФ: Оюб Тітієв попросив про УДЗ

Оюб Тітієв став лауреатом премії «За права людини і верховенство права»

23.11.2018   
ХПГ-інформ
Премію вручають щороку діячам з різних країн, які зробили видатний внесок у захист і просунення людських прав і верховенства права як у своїй країні, так і на міжнародному рівні.

Керівник грозненського представництва Правозахисного центру «Меморіал» Оюб Тітієв став лауреатом франко-німецької премії «За права людини і верховенство права». 21 листопада міністри закордонних справ Франції та Німеччини оголосили список лауреатів за 2018 рік. Про це повідомляє ПЦ «Меморіал» на своєму сайті.

«Тим часом як ми відзначаємо цього року 70-річчя Загальної декларації прав людини, Франція і Німеччина визнають внесок 15-ти діячів, які мужньо обстоюють права людини скрізь у світі. Наші дві країни, нагороджуючи цих лауреатів, відмічають видатний внесок правозахисників, діяльність яких надто часто не отримує визнання і стикається з перешкодами, а також висловлюють вдячність усім тим, хто прикладає повсякденних зусиль для того, щоби цієї декларації додержували не тільки на папері», – мовиться зокрема у релізі, що його розповсюдили міністерства закордонних справ цих країн.

Оюб Тітієв (фото з сайту memohrc.org)

Премію «За права людини і верховенство права» заснована 2016 року. Цього року лауреатами оголошені правозахисники з Китаю, Таїланду, ПАР, Камбоджі, Лівану, Венесуели та інших країн.

Нагадаємо, Оюб Тітієв був затриманий в Чечні 9 січня цього року. Його обвинувачують у незаконному обігу наркотиків у великих розмірах (ч. 2 ст. 228 КК РФ). Заява самого Тітієва про те, що справа грубо сфабрикована, так і не була, по суті, перевірена, хоча він звертався в органи влади з проханням встановити та притягнути до кримінальної відповідальності поліціянтів, які підкинули до його авта наркотики. Є підстави вважати, що переслідування Тітієва – не що інше, як помста республіканської влади за його правозахисну діяльність, спроба припинити роботу ПЦ «Меморіал» у Чечні.

Теперішнім часом у грозненському суді доходить кінця судовий процес над Оюбом Тітієвим.

 Поділитися