MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: Адвокат Курбедінов вийшов з ІТТ

11.12.2018   
ХПГ-інформ
Еміль Курбедінов відбув 5 діб адмінарешту за «пропаганду або публічне демонстрування атрибутики або символіки екстремістських організацій».

Кримський адвокат Еміль Курбедінов сьогодні, 11 грудня, вийшов з ізолятора тимчасового тримання в Сімферополі після відбування адміністративного арешту. Про це повідомив сайт «Крым.Реалии».

Нагадаємо, 7 грудня підконтрольний московській владі Київський районний суд Сімферополя заарештував Курбедінова на 5 діб за ст. 20.3 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення (пропаганда або публічне демонстрування атрибутики або символіки екстремістських організацій) за пост 2013 року в соцмережі Facebook.

Адвокат Еміль Курбедінов (фото: Аліна Смутко, krym.org)

Сам Курбедінов вважає, що його затримання російськими силовиками вранці 6 грудня відбувалося «на абсурдній підставі», і він не визнає обвинувачень у екстремізмі. Він зазначив, що причиною переслідувань є його правозахисна діяльність, допомога політв’язням і захист українського військового Богдана Небелиці.

Адвокат Курбедінова Олексій Ладін під час виступу у суді заявив, що справу необхідно припинити у зв’язку з відсутністю складу правопорушення. Ладін нагадав суду, що в 2013 році в Криму «діяла юрисдикція України, в якій немає заборони на дану символіку, відповідно, немає прямого умислу у скоєнні правопорушення». Суд також відмовив у клопотанні про припинення адміністративної справи за скінченням строку давності.

Захист Курбедінова подав апеляційну скаргу на вирок.

6 листопада співробітники російського Центру з протидії екстремізму та прокурор вручили Емілю Курбедінову «пересторогу про неприпускання порушення законодавства у сфері екстремізму і тероризму».

 Поділитися