MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ситуація в зоні проведення ООС: обстріли, жертви серед цивільного населення. Грудень 2018 року

02.01.2018   
медіа група ХПГ
Ситуація в зоні проведення ООС: обстріли, жертви серед цивільного населення. Грудень 2018 року

30 листопада

У зв’язку з введенням на частині території України особливого правового режиму воєнного стану законодавства України «Про правовий режим воєнного стану» за рішенням Командувача Об’єднаних сил в КПВВ встановлено особливий режим перетину лінії розмежування, який не стосується громадян України. Зокрема обмежено виїзд іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію України.
Рішення на пропуск до тимчасово окупованої території України буде прийматись при наявності відповідних документів про постійне проживання на окупованій території або потребу перетину лінії розмежування з гуманітарною метою (похорон, важка хвороба близьких родичів тощо).

3 грудня

Внаслідок обстрілу Чермалика зазнили пошкоджень будинки по вулиці Нікітіна 26 та 22.

5 грудня

Внаслідок обстрілу Золоте-4 зруйновано дерев’яні перекриття та пошкоджено близько 25 квадратних метрів шиферного покриття даху житлового будинку та повністю зруйновано господарську будівлю за адресою: вулиця Друга Вільна, 88.

6 грудня

Вже ближче до закриття КПВВ Майорське, майже о 17:00, машини пропустив пост так званої “ДНР”, але на українську сторону людей запустити не встигли. У відповідності до рішення Командувача об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, після 22:00 було здійснено пропуск на підконтрольну територію України 17 автомобілів. 44 громадянина України (з них 2 дітей) перетнули лінію зіткнення поза часом, встановленим для роботи КПВВ.

Усі КПВВ працюють за зимовим графіком: з 8:00 до 17:00.

9 грудня

Внаслідок обстрілу Жованки зруйновано покрівлю житлового будинку.

11 грудня

Внаслідок обстрілу поблизу села Катеринівка Попаснянського району було перебито центральний водогін. В результаті влучання у трубу утворився значний виток води – більше 2000 кубометрів на годину, що призвело до скорочення подачи питної води місцевому населенню.

14 грудня

Під обстріл потрапили житлові будинки населеного пункту Золоте-4. Від прямого втручання зазнав пошкоджень житловий будинок по вулиці Партизанська,2.


Українська сторона СЦКК заявляє, що останнім часом внаслідок постійних провокаційних обстрілів Золотого-4, незважаючи на надані гарантії щодо дотримання режиму припинення вогню, неодноразово зривалися ремонтно-відновлювальні роботи по закладенню підземного силового електричного кабелю для відновлення енергоживлення частини населеного пункту хутір Вільний, яке відсутнє тут вже понад півтора місяця.

16 грудня

Внаслідок обстрілу населеного пункту Чермалик на подвір’ї власного будинку по вулиці Нікітіна буд.25, отримав поранення 50-річний чоловік: вогнепальне сліпе кульове поранення середньої третини лівого стегна.

19 грудня

Зранку при перетині КПВВ «Майорське» помер чоловік 1954 р.н. 

20 грудня

138 осіб, які рухалися з боку контрольованої території не встигли перетнути КПВВ «Станиця Луганська» до зачинення.

Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій розмістили людей на ніч у найближчому будинку культури

За офіційноими данними Державної прикордонної служби: «Провокативні дії бойовиків мали місце в усіх контрольних пунктах в’їзду-виїзду, коли о 17.00 з тимчасово окупованої території України одразу прибула значна кількість громадян та автомобілів. Так, до КПВВ «Станиця Луганська» прибуло 246 громадян, до КПВВ «Новотроїцьке» 64 автомобілі, до КПВВ «Гнутове» 25 автомобілів, до КПВВ «Майорське» прибуло 25 автомобілів, а до КПВВ «Мар'їнка» 28 машин. Під час спілкування із громадянами, прикордонники з’ясували, що окупаційні війська навмисне тримали людей на своїх блок-постах та деякий час блокували пропускні операції. Враховуючи темний час доби та потенційну небезпеку, що походить від систематичного порушення режиму припинення вогню російськими збройними формуванням, за рішенням Командувача операції Об’єднаних сил роботу зазначених КПВВ було продовжено. Прикордонниками зі складу Об’єднаних сил організовано заходи щодо додаткового оформлення 835 громадян встановленим порядком та їх пропуску через лінію розмежування».

22 грудня

Аварію на ділянці водоводу «Горлівка-Торецьк» ліквідовано.

Раніше, 16 грудня, стало відомо про збільшення втрат води на ділянці водоводу діаметром 900 мм «Горлівка-Торецьк» (поблизу шахти імені Гагаріна).

Внаслідок аварії Горлівською фільтрувальною станцією № 2 було зупинено подачу води по водогону «Горлівка-Торецьк». Без централізованого водопостачання на підконтрольній владі України території залишилися біля 43 тисяч мешканців міста Торецька та прилеглих населених пунктів – Залізного, Північного та Південного.

Ремонтні бригади виявили близько десяти поривів на водоводі, у тому числі внаслідок обстрілів .

22 грудня

Під час перетину КПВВ «Майорське» померла 80-річна жінка. Жінка знепритомніла після проходження контролю під час перетину КПВВ з української сторони в бік тимчасово окупованих територій.

24 грудня

Під обстріл потрипилт житлові будинки селища Південне, в результаті вщент знищені два житлові будинки місцевих мешканців по вулиці Амурській, 18 і по вулиці Зарічна, 3.

 Поділитися