MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україні може бути оголошена епідемія кору

23.01.2019   
Денис Волоха
Міністерство охорони здоров’я готує документи для скликання комісії, на якій буде розглянуто оголошення епідемії кору в Україні.

Міністерство охорони здоров’я готує документи для скликання комісії, на якій буде розглянуто оголошення епідемії кору в Україні.

Ми до кінця тижня збираємо всі юридичні документи, аби зібрати цю комісію і розглянути, чи вже час (оголошувати епідемію – ред). Коли є епідемія, тоді МОЗ має більше повноважень, щоб закуповувати більше вакцин, – заявила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у коментарі журналістам «Рубрики».

З 28 грудня 2018 року по 18 січня 2019 року на кір в Україні захворіли вже 8 498 людей – 3 537 дорослих та 4 961 дитина. За даними МОЗ, загалом цього року від ускладнень кору померли вже п’ятеро людей. У 2018 році кір забрав 16 життів, – «Рубрика».

Раніше Уляна Супрун під час інтерв’ю Яніні Соколовій на «П’ятому каналі» назвала кір найнебезпечнішою хворобою сучасності.

 Поділитися