MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Мосійчук проти Супрун: що відомо про відсторонення міністра

06.02.2019   
Денис Волоха
Про те, що Уляні Супрун заборонили виконувати обов’язки Міністра охорони здоров’я стало відомо після публікації «ляшківцем» Мосійчуком в своєму Facebook фото рішення Окружного адміністративного суду Києва. Мосійчук вже просив суд відсторонити Супрун, проте, йому відмовили. Але наполегливість взяла своє і вчора суддя Каракашьян таки задовольнив вже третє клопотання Мосійчука та заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра.

Про те, що Уляні Супрун заборонили виконувати обов’язки Міністра охорони здоров’я стало відомо після публікації «ляшківцем» Мосійчуком в своєму Facebook фото рішення Окружного адміністративного суду Києва. Мосійчук вже просив суд відсторонити Супрун, проте, йому відмовили. Але наполегливість взяла своє, і вчора суддя Каракашьян таки задовольнив вже третє клопотання Мосійчука та заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра. Цікаво, що в одному й тому ж рішенні її посада звучить і як «виконуючий обов’язки», і як «перший заступник» Міністра охорони здоров’я України. Згодом на сайті суду з’явився коментар, у якому пояснюється, що Супрун не заборонено працювати у якості першого заступника Міністра. Відстороняючи її від справ, суд керувався тим, що вона виконує обов’язки Міністра в якості його першого заступника з 2016-го року, хоча закон дозволяє чинити так не більше місяця.

«Окрім того суд врахував доводи позивача про те, що у 2015 році Супрун Уляна Надія отримала громадянство України і, водночас, досі перебуває у іноземному громадянстві (громадянство США), в той час як відповідно до Закону України «Про громадянство України» в Україні існує єдине громадянство», — йдеться у роз’ясненні. Але відповідно до ст. 2 згаданого закону, принцип єдиного громадянства полягає у тому, що виключає можливість існування громадянства адміністративно-територіальних одиниць України. «Якщо іноземець набув громадянство України, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України», — іншими словами, суд усунув Супрун не через наявність американського громадянства, оскільки не мав би на це правових підстав. Суд лише «врахував доводи позивача». А доводи позивача полягають, вочевидь, у тому, що Україною керують ззовні, і ось вам підтвердження, так би мовити: громадянка США очолює одне з ключових відомств, чим же ж їй ще там займатись, окрім як винищенням населення? Ну і клятий МВФ, куди ж без нього.

Партійна лінія та філософія радикалів простежується й у публікації Андрія Лозового, який задається питанням: як же ж так, панове, ви ж не любите геїв, а Супрун виступає за них, а ви її все одно підтримуєте, то як же ж так? Дивно лише, що Ляшко і Ко. не записали прибічників Супрун до наркоманів, зважаючи, що вона виступає за застосування канабісу в медичних та наукових цілях.

Посол Об’єднаного Королівства в Україні Джудіт Ґоф о 13:03 написала у своєму Твіттері: «Чекаємо на деталі цієї справи, проте ми занепокоєні потенційним впливом на життєво важливі реформи системи охорони здоров’я України». Посольство Сполучених Штатів згодом теж відреагувало на подію.

Міністерство охорони здоров’я о 13:04 повідомило через Facebook, що про рішення суду вони  дізналися з медіа та консультуються з юристами.

О 15:15 Кабінет Міністрів України опублікував заяву, в якій висловив підтримку Уляні Супрун та занепокоєння рішенням суду: «Ця команда, з моменту приходу в Міністерство, оголосила війну тим корумпованим схемам, які процвітали в галузі роками, і це, на наш погляд, чи не головна причина того, чому проти Уляни Супрун і її команди була розгорнута справжня війна», — йдеться в заяві. Члени кабміну заявили, що будуть оскаржувати рішення Окружного адмінсуду. Цей намір у себе на Facebook підтвердив Міністр юстиції Павло Петренко.

Сам суд про визнання відсутності в Уляни Надії Супрун компетенції для виконання обов’язків Міністра охорони здоров’я відбудеться 15-го лютого.

Пані Супрун коментарів щодо ситуації не давала.

У коментарі журналістам пан Мосійчук, у якого видався дуже насичений день, заявив, що не має нічого персонально проти Уляни Супрун, хоча за день він опублікував 10 дописів, у кожному з яких згадується пані Супрун. У останньому нардеп дивується: що об’єднує «прихильників гей-парадів», сатаністів, громадських активістів, «порохоботів» та Дмитра Корчинського? Судячи з усього, Мосійчук не припускає, що це може бути лише здоровий глузд.


 ⧗ Мосійчук подав до суду на Супрун та Гройсмана.

 Поділитися