MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

YouTube вимагає від «Крим.Реалії» видалити відеозапис про переслідування кримчан

08.02.2019   
ХПГ-інформ
Відеозапис програми був опублікований на YouTube Крим.Реалії в червні 2016 року. В ефірі адвокат Олександр Попков розповів про судовий процес над українськими громадянами в анексованому Російською Федерацією Криму, зокрема, про свого підзахисного правозахисника Емір-Усеїна Куку.

Компанія YouTube проінформувала редакцію кримського проекту «Радіо Свобода» «Крим.Реалії», що Google може, після повідомлення Роскомнадзору, заблокувати відеозапис програми про переслідування в анексованому Криму українських громадян за обвинуваченням у зв’язку з релігійною організацією «Хізб ут-Тахрір», яка заборонена в Російській Федерації. Про це повідомляє сайт проекту «Крим.Реалії».

У листі від YouTube мовиться, що компанія отримала повідомлення від Роскомнадзору про те, що цей матеріал порушує закон РФ № 149-ФЗ «Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації».

«Роскомнадзор додав наступну URL-адресу до переліку заборонених матеріалів… Якщо ви не видалите контент, компанія Google може бути вимушена заблокувати контент», – йдеться в листі.

Як повідомляє «Крим.Реалії», відеозапис радіопрограми «Куди котиться справа „Хізб ут-Тахрір“» був опублікований на YouTube Крим.Реалії в червні 2016 року. В ефірі адвокат Олександр Попков розповів про судовий процес над українськими громадянами в анексованому Російською Федерацією Криму, зокрема, про свого підзахисного правозахисника Емір-Усеїна Куку.

Редакція «Крим.Реалії» письмово проінформувала компанію YouTube, що відео не містить забороненої символіки, закликів до порушення законів або до масових заворушень. В ефірі радіопрограми відник і адвокат інформували слухачів про кримінальні справи, порушені російськими слідчими проти громадян України, які мешкають на території Криму та яких підозрюють у причетності до «Хізб ут-Тахрір».

Також редакція проекту звернула увагу YouTube, що на території України «Хізб ут-Тахрір» діє цілком легально.

Відповіді від YouTube поки що не було, повідомляє видання.

 Поділитися