MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Непокаране зло породжує ще більше зло! (ПРЕС-АНОНС)

15.02.2019   
19 лютого, 11:00, ІА «Главком» (м. Київ, вул. Шовковична, 8/20). Учасники говоритимуть про Бердянську виправну колонію № 77 мінімального рівня безпеки для утримання чоловіків, які вперше вчинили кримінальні злочини, відому як один з найжорстокіших каральних закладів пенітенціарної системи.

19 лютого об 11:00 у приміщенні інформаційного агенства «Главком» за адресою: м. Київ, вул. Шовковична, 8/20, відбудеться прес-конференція: «Непокаране зло породжує ще більше зло!»

Бердянська виправна колонія № 77 мінімального рівня безпеки для утримання чоловіків, які вперше вчинили кримінальні злочини, відома як один з найжорстокіших каральних закладів пенітенціарної системи. Згадати хоча б звіряче побиття Миколи Молокова та ненадання йому медичної допомоги у 2015 році за те, що він відмовився виходити з автозака і перерізав собі вени.

Цей злочин залишився безкарним, жодна посадова особа не понесла належної відповідальності, а Микола Молоков був засуджений до 5 років позбавлення волі за статтею 392 КК України «Дії, що дезорганізують роботу виправних установ».

Ситуація в БВК-77 з тих пір тільки погіршилася. Новоприбулих засуджених, немов мішки, викидають на сніг, роздягають і змушують голяка в мороз бігати по колу, потім – 500 присідань, потім – побиття й катування з метою вимагання грошей. Розчавлені щипцями пальці, брудні голки під нігті, опіки від цигарок, забиті цьвяхи в ногах, набиті п’яти. В’язні, у нічний час прив’язані до нар, виснажені захворюваннями. Про це та інше ви почуєте від участиків прес-конференції, а також побачите в ексклюзивному відео.

Учасники:

Віктор Колбанцев, адвокат, голова ГО «Майдан – громадський контроль»;

Олег Цвілий, керівник ГО «Альянс Української Єдності»;

Андрій Діденко, координатор програм Харківськоїх правозахисної групи.

По додаткову інформацію звертайтеся до Андрія Діденка: [email protected].

 Поділитися