MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

СБУ: за два роки спецслужби РФ організували 27 провокацій міжнаціональних конфліктів в Україні

18.02.2019   
Денис Волоха
За даними Служби безпеки України, протягом 2017-го та 2018-го років російські спецслужби організували 16 інцидентів для загострення відносин між Україною та Польщею, п’ять — між Україною та Угорщиною, чотири — з Болгарією та два з Румунією.

За даними Служби безпеки України, протягом 2017-го та 2018-го років російські спецслужби організували 16 інцидентів для загострення відносин між Україною та Польщею, п’ять — між Україною та Угорщиною, чотири — з Болгарією та два з Румунією.

«Завдання, по-перше, — посварити. По-друге, відразу створюється картинка російських ЗМІ. Щойно відбувається так званий терористичний акт, а насправді, спецоперація РФ, і майже одразу виходять сюжети в російських ЗМІ, які транслюються на Європу і США, через Russia Today, Sputnik та інші канали доставки інформації. Про територію хаосу в Україні, про неспроможність української влади контролювати ситуацію. Про те, що Європейський союз повинен відмовитися від України. Це фактично створення образу українського народу як украй націоналістичного, в дусі фейкової російської пропаганди», — заявив у коментарі «Радіо Свобода Донбас.Реалії» начальник апарату голови СБУ Ігор Гуськов.

Між Україною та Польщею час від часу зростає напруженість у стосунках. Польський Сейм рік тому ухвалив закон, згідно з яким за «заперечення злочинів українських націоналістів» та «пропаганду бандеризму» можна отримати до трьох років в’язниці

4-го лютого 2018-го року в Ужгороді невідомі закидали коктейлями Молотова Угорський культурний центр. У січні 2019-го в Кракові висунули обвинувачення трьом громадянам Польщі — членам ультраправих організацій, підозрюваним у підпалі. Замовником назвали німецького журналіста Мануеля Оксенрайтера, який, за даними СБУ, тісно співпрацює з ФСБ Росії.

Раніше ХПГ писала про звіт Шведської агенції оборонних досліджень про підготовку збройних сил Росії до початку великомасштабної стратегічної операції: Росія готується до війни.

 Поділитися