MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

РФ: Володимира Балуха етапували з Краснодара в невідомому напрямкуКрим: Володимира Балуха етапували до російського КраснодараКрим: Балух не проситиме про помилуванняКрим: Володимирові Балуху відмовили в УДЗКрим: Захист Балуха подав прохання про УДЗКрим: Балуха перевели з карантину до тюремного баракуКрим: Захисники не змогли відвідати Балуха в колоніїВолодимра Балуха етапували до Керченської колонії № 2Балух вирішив припинити голодуванняКрим: суд змінив вирок БалухуКрим останнім часом (05.07.–13.07.2018)Крим останнім часом (20.06.–05.07.2018)Крим останнім часом (15.05.–22.05.2018)До 74-ої річниці депортації кримських татарКрим останнім часом (25.04.–14.05.2018)Крим останніми днями (12.04.–25.04.2018)Крим останніми днями (03.04.–11.04.2018)Крим останніми днями (26.03–02.04.2018)Крим останніми днями (19.03.–26.03.2018)Крим останніми днями (08.03.–16.03.2018)

Володимира Балуха для подальшого відбування покарання етапують до Тверської області РФ

26.02.2019   
ХПГ-інформ
Цю інформацію передали українські дипломати в Російській Федерації. Місце, де Балух продовжуватиме відбувати покарання, поки що невідоме.

Засудженого в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха етапували з СІЗО Краснодара до Твері. Про це повідомило російське інформаційне агентство ТАСС з посиланням на голову громадської спостережної комісії Краснодарського краю Анзаура Ахіджака, – передає сайт проекту «Крым.Реалии».

Володимир Балух (фото: Олександра Сурган, krym.org)

«Засуджений перебував у СІЗО номер один міста Краснодара. Напередодні його естапували до Твері. Балуху видані необхідні речі коштом держави, коштом закладу. Усе це я повідомив консулу України Тарасові Шевченку», – сказав Ахіджак.

Нагадаємо, 22 лютого повідомлялося, що Володимира Балуха, якого за кілька днів перед тим вивезли з СІЗО Сімферополя до СІЗО Краснодара, етапували звідти в невідомому напрямку.

19 лютого Кримська правозахисна група повідомила, що Балуха до Краснодара етапували голодним і без речей. Пізніше того дня прес-служба Уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової повідомила, що Балуха етапують до російської колонії, не уточнюючи, до якої саме. Як зазначила Москалькова, етапування може тривати від двох тижнів до одного місяця.

Як повідомила сьогодні, 26 лютого, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, Балуха відправили для подальшого відбування покарання до Тверської області.

«Як тільки що поінформували наші консули і дипломати, вони отримали інформацію від РФ, що Володимира Балуха окупанти відправили по етапу з Криму для „подальшого відбування покарання в Тверську область“. Судячи з отриманої інформації, Володимир ще знаходиться на етапі..., бо „після прибуття в місце відбування покарання про це буде поінформовано посольство України в РФ“..... // Нелюди», – написала Геращенко у Facebook.


Нагадаємо, 19 березня 2018 року, перебуваючи в СІЗО, активіст розпочав голодування на знак протесту проти вироку суду про позбавлення його волі на 3 роки й 5 місяців у колонії-поселенні. Після місяця повної відмови від їжі кримський архієпископ Климент переконав Балуха заживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50–70 грамів сухарів з чорного хліба та чай з медом), що підтримує «балансування на нульовій позначці».

Пізніше Балух вирішив тимчасово припинити голодування, яке тривало більш ніж 200 днів. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Балуха, внаслідок голодування, є підозри на виразку та панкреатит.

Раніше повідомлялося, що 3 жовтня 2018 року підконтрольний московській владі Верховний суд Криму змінив вирок Балуху з 5 років колонії загального режиму на 4 роки та 11 місяців. Балуха засудили до такого строку за сукупністю двох кримінальних справ. Суд не задовольнив апеляцію захисту, але пом’якшив вирок, «ураховуючи позитивну характеристику Володимира Балуха».

Хатні труси у Володимира Балуха та його матері співробітники ФСБ РФ провели 8 грудня 2016 року. Напередодні затримання Балуху погрожували поліцією за те, що той повісив на стіні свого будинку табличку з назвою вулиці на честь Героїв Небесної Сотні. Раніше Балух за свою проукраїнську позицію неодноразово зазнавав переслідувань з боку влади окупованого Криму. Його будинок співробітники поліції трусили двічі. Після другого трусу Балуха звинуватили в образі співробітника поліції та засудили до 320 годин обов’язкових робіт.

Також повідомлялося про катування в колонії № 2 міста Керчі. Ув’язнених піддавали тортурам у службових кабінетах, черговій частині та кімнаті огляду штрафного ізолятору, де немає відеокамер. Окрім того, колишній в’язень цієї колонії Мурад Алієв розповів, що співробітники колонії били в’язнів так, щоби на тілі не залишалося слідів.

25 січня підконтрольний московській владі Керченський міський суд відмовив активістові в умовно-достроковому звільненні. Представник російської прокуратури мотивував відмову тим, що за час перебування Балуха в СІЗО «було зафіксовано 51 порушення». Балух участі в судовому засіданні не брав, прокоментувавши це словами: «У цирку участі не беру».

Також підконтрольний московській владі Верховний суд Криму відмовив захистові Балуха в перерахуванні строку його покарання. На думку захисту, Балухові неправильно обрахували час, проведений у СІЗО та під домовим арештом, і тому загальний термін покарання за обома вироками має бути менший.

Правозахисний центр «Меморіал» вважає Володимира Балуха політв’язнем.

 Поділитися