MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Омбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФОмбудсман звернувся до правоохоронців через відео зі звинуваченням російськомовних захисниківУ 18 установах виконання покарань засуджені протягом півтора року жодного разу не зверталися до Омбудсмана Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Сокирянська виправна колонія №67’Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Райківецька виправна колонія №78’Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Замкова виправна колонія (№58)’Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Житомирська виправна колонія (№4)’Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Маневицька виправна колонія (№42)’Військовий заявив про незаконне тримання в психлікарні, — ОмбудсманУкраїна вийшла з Європейського інституту ОмбудсманаМоніторинговий візит до ДУ “Кам’янська виправна колонія №34”У Херсоні російські військові створили окрему камеру для дітей, — ОмбудсманМоніторинговий візит до ДУ “Біленьківська виправна колонія №99”Моніторинговий візит до ДУ “Казанківська виправна колонія №93”Моніторинговий візит до ДУ “Петрівська виправна колонія №49”У херсонських катівнях тримали підлітків — Омбудсман Омбудсман має захищати права свавільно засуджених Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ “Софіївська виправна колонія (№45)” та Софіївської багатопрофільної лікарні №45 філії ДУ “Центр охорони здоров’я ДКВСУ” в Дніпропетровській та Донецькій областяхМоніторинговий візит до ДУ “Cинельниківська виправна колонія (№94)”Моніторинговий візит до ДУ “Солонянська виправна колонія (№21)”

Представників Офісу Омбудсмана не допустили до виправної колонії

01.03.2019   
ХПГ-інформ
Інцидент стався вчора на Львівщині, повідомляється на офіційному сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Представник Омбудсмана в західному регіоні Світлана Семчишин та регіональний представник Омбудсмана у Львівській області Руслан Клапчук намагалися потрапити до Держівської виправної колонії № 110.

Інцидент стався вчора, 28 лютого, на Львівщині, повідомляється на офіційному сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Представник Омбудсмана в західному регіоні Світлана Семчишин та регіональний представник Омбудсмана у Львівській області Руслан Клапчук намагалися потрапити до Держівської виправної колонії № 110. Моніторинговий візит було заплановано в рамках реалізації національного превентивного механізму, зазначено на сайті. Проте керівник колонії Андрій Гнатів у телефонній розмові відмовився впустити моніторів до установи, пояснюючи це тим, що засуджені відсутні.

«На місце події було викликано наряд поліції та подано заяву про перешкоджання діяльності Уповноваженого та його представників. Також було складено протокол про адміністративне правопорушення в порядку ст. 188-40 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який буде скеровано до суду», – йдеться в повідомленні.

Відповідно до Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», органи державної влади, органи місцевого самоврядування, об’єднання громадян, підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, посадові та службові особи, до яких звернувся Уповноважений, зобов’язані співпрацювати з ним і надавати йому необхідну допомогу.

 Поділитися