MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Непокаране зло породжує масове свавілля! (ПРЕС-АНОНС)

05.03.2019   
ХПГ-інформ
До уваги журналістів! 06 березня 2019 року, о 12 годині, в приміщенні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, за адресою: м.Київ, вул. Садова, 3-А відбудеться депутатський розгляд брутальних та безкарних порушень прав людини — побиття, катування, вимагання коштів, згвалтування, вбивства, порушення прав медперсоналу та працівників в Бердянській виправній колонії № 77 (БВК-77).

До уваги журналістів!
06 березня 2019 року, о 12 годині, в приміщенні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, за адресою: м.Київ, вул. Садова, 3-А відбудеться депутатський розгляд брутальних та безкарних порушень прав людини — побиття, катування, вимагання коштів, згвалтування, вбивства, порушення прав медперсоналу та працівників в Бердянській виправній колонії № 77 (БВК-77).

До участі запрошені народні депутати України, представник адміністрації Президента, представник Кабінету Міністрів, представники Міністерства юстиції України, АДКВС, керівник БВК-77, Генеральний прокурор, прокурор Запорізької області, прокурор Бердянської місцевої прокуратури, ДБР, голова СБУ, Міністр МВС, в.о. Міністра охорони здоров’я, Міністр інформаційної політики, ЗМІ, родичі засуджених, колишні засуджені та правозахисники.

Нагадаємо, що БВК-77 — колонія мінімального рівня безпеки для утримання чоловіків, які вперше вчинили кримінальні злочини незначної і середньої тяжкості. Заклад відомий як один з найжорстокіших у пенітенціарній системі України. Згадати хоча б звіряче побиття засуджених, що в 2015 році прибули етапом до БВК-77, ненадання їм медичної допомоги. Найбільше постраждав тоді Микола Молоков за те, що відмовився виходити з автозака і перерізав собі вени:
http://khpg.org/index.php?id=1452685326...

Цей злочин залишився безкарним, жодна посадова особа не понесла належної відповідальності, а Микола Молоков був засуджений до 5 років позбавлення волі за статтею 392 КК України «Дії що дезорганізують роботу виправних установ».

Ситуація в БВК-77 тільки погіршилася. Новоприбулих засуджених немов мішки викидають на сніг, роздягають і змушують голяка в мороз бігати по колу, потім 500 присідань, потім побиття і катування з метою вимагання грошей. Розчавлені щипцями пальці, брудні голки під нігті, опіки від цигарок, забиті цьвяхи в ногах, набиті п’яти, в нічний час прив’язування до нар, виснаження шкірними захворюваннями, згвалтування засуджених, забиття до смерті...

Правозахисники б’ють на сполох з приводу системних порушень прав людини в БВК-77!

Від Комітету вимагають:

  • створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) для встановлення фактичних даних щодо порушень прав людини в БВК-77;
  • контролю за діями компетентних органів, за якістю проведення розслідувань порушень прав людини БВК-77;
  • притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до скоєння злочинів.

Контактні особи:
Олег Цвілий ГО «Альянс Української Єдності» тел.0689332882
Виктор Колбанцев (Viktor Kolbancev) ГО ‘’Майдан – Громадський контроль’’ тел.0504779119

 

 Поділитися