MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Amnesty International: Google і Facebook загрожують правам людиниProminent Crimean Tatar journalist 'sentenced' by Russian court to 6 years for Facebook post about saving Oleh Sentsov's lifeCrimean Tatar human rights defender charged with 'discrediting' the Russian invaders on Facebook Crimean Tatar pensioner detained for calling Russia a fascist state on Facebook AMBER Alert – Нацполіція спільно із Facebook запускає систему розшуку зниклих дітейNew measures to silence Crimean blogger charged with libel for a Facebook post 80-year-old Ukrainian charged with trying to overturn the government via a Facebook repostUkrainian journalist in Russian-occupied Crimea fined for negative Facebook post about PutinUkrainian sentenced for an ‘anti-Russian’ Facebook post describes atmosphere of fear in occupied CrimeaOpenly illegal prosecution for a Facebook repost of another Crimean Tatar woman activistRussia detains & prosecutes Crimean Solidarity rights activist for being tagged on FacebookБоротьба за об’єктивність: соціальні мережі оголосили фейкам війнуFacebook «почистили» від тролів‘Expert’ who helped jail Crimean Tatar lawyer for Facebook post called for “rabid Ukrainians to be killed”Crimean Solidarity rights activist added to Russia’s List of ‘terrorists & extremists’ for a Facebook repost77-year-old Russian human rights defender jailed for Facebook repost in support of political prisonersRussia brings criminal charges against Crimean Tatar human rights activist over Facebook repostUkrainian jailed as ‘extremist’ in Russia for a Facebook post asking for tyresCrimean Tatar activist sentenced for Facebook comment that Crimea is and always will be UkraineUkrainian activist sentenced in occupied Crimea for ‘anti-Russian’ Facebook posts

Facebook не будуватиме data-центри в країнах, де порушуються права людини

07.03.2019   
Денис Волоха
Про це повідомляє espreso.tv, посилаючись на публікацію виконавчого директора Facebook Марка Цукерберга під назвою «A Privacy-Focused Vision for Social Networking» у своєму профілі. Таке рішення в компанії ухвалили в рамках змін до політики приватності.

Про це повідомляє espreso.tv, посилаючись на публікацію виконавчого директора Facebook Марка Цукерберга під назвою «A Privacy-Focused Vision for Social Networking» у своєму профілі.

Таке рішення в компанії ухвалили в рамках змін до політики приватності.

«Надавати послуги в країні та зберігати там дані — різні речі. Оскільки ми будуємо свою інфраструктуру по всьому світу, ми вирішили не будувати data-центри в країнах, де були зафіксовані випадки порушення прав людини, як-то право на приватність та право на свободу висловлювань. Якщо ми будуватимемо data-центри, де міститиметься чутлива інформація, у таких країнах, замість того, щоби лише кешувати нечутливу інформацію, це може спростити завдання урядам цих країн, якщо вони захочуть отримати доступ до персональних даних. — Йдеться в дописі. Дотримання такого принципу може означати, що наші сервіси будуть заблоковані в деяких країнах, а також те, що ми не зможемо зайти в деякі нові найближчим часом. Це компроміс, на який ми готові піти. Ми не віримо, що зберігання персональних даних у ряді країн — достатньо безпечна справа, щоби можна було будувати такі важливі об’єкти інтернет-інфраструктури».

Цукерберг не уточнює, про які саме країни йде мова. Компанії Facebook, окрім однойменної соцмережі, належать сервіси WhatsApp та Instagram.


У соціальних мережах Facebook та Instagram видалили близько півтисячі сторінок та акаунтів, з яких розповсюджувалася неправдива й маніпулятивна інформація.

 Поділитися