MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Страйкуй, кохай, клімат захищай!

15.03.2019   
ХПГ-інформ
А також «Вугілля, нафта, атом, газ – тут обійдемось без вас!» Це лозунги, з якими сьогодні вийшли школярі та студенти на вулиці українських міст.  

А також «Вугілля, нафта, атом, газ – тут обійдемось без вас!» Це лозунги, з якими сьогодні вийшли школярі та студенти на вулиці українських міст. Пікети відбулися у Києві, Харкові, Дніпрі, Миколаєві, Запоріжжі, Львові і Тернополі.

15 березня в 112 країнах пройшов страйк за збереження клімату. Українська молодь долучилася до всесвітнього руху «Fridays For Future», або «П’ятничних протестів за майбутнє», започаткованого шведською школяркою Гретою Тунберг. 16-річна дівчина щоп’ятниці замість школи виходила з пікетом до будівлі Шведського парламенту. Вона вимагала, щоб політики звернули увагу на проблеми довкілля. «Я не можу голосувати, тому це єдиний спосіб примусити себе почути», — так Грета пояснювала свій вчинок. Згодом дівчина стала відомою серед однолітків, рух «П’ятничних протестів за майбутнє» набув популярності, а саму Грету було номіновано на отримання Нобелівської премії миру.

Від українського уряду молодь вимагає відмовитися від будівництва нових вугільних та атомних потужностей та сприяти переходу України на використання відновлюваних джерел енергії. Згідно із дослідженням «Вода близько: підвищення рівня моря в Україні внаслідок зміни клімату», 590 поселень, 660 екологічно небезпечних об’єктів, 200 тисяч гектарів сільськогосподарських земель можуть опинитися повністю чи частково під водою вже у 2100 році.

 

 Поділитися