MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Італійський співак Аль Бано хоче позиватися проти України до ЄСПЛ

19.03.2019   
Денис Волоха
Співак хоче скасувати заборону на в’їзд в Україну, накладену Міністерством культури України, оскільки останнє визнало Аль Бано особою, що створює загрозу для національної безпеки країни.

Співак хоче скасувати заборону на в’їзд в Україну, накладену Міністерством культури України, оскільки останнє визнало Аль Бано особою, що створює загрозу для національної безпеки країни.

Адвокат італійця, Крістіано Магалетті, заявив про намір прийняти «найрішучіші заходи»: «Ми дійдемо до Страсбурга (де розташований Європейський суд з прав людини, — прим. авт.), бо це небезпечний прецедент. Аль Бано — людина світу, друг для всіх, і повинен мати право їздити в Україну».

Сам сеньйор Альбано Каррізі стверджує, що в разі отримання компенсації, перерахує її на банківський рахунок однієї з українських благодійних організацій.

В інтерв’ю виданню Corriere della Sera Аль Бано назвав Путіна «ун ґранде політіко» (великим політиком), який демонструє свою цінність у питаннях щодо України, також висловлюючи свою підтримку анексії Криму Росією.

Пан Каррізі в коментарі італійським журналістам заявив, що «це повне божевілля, та ще й походить від Міністерства культури! Для мене світ перевернувся. Я впевнений, що є людиною культури і миру, не дозволю, щоб зі мною поводилися, як з бандитом чи якимось терористом. Я нічого не зробив, окрім того, що співаю і говорю завжди про найдорожче усім людям у світі — про мир».

Посол України в Італії Євген Перелигін запропонував співакові зустрітися з ним, щоби детально пояснити причини внесення його до санкційного списку та наголосити на неприпустимості підтримки незаконної анексії українського півострова. Аль Бано погодився на зустріч із послом найближчим часом.

«Перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці» від Міністерства культури востаннє оновлений шостого березня і відтоді містить 147 прізвищ. Разом з Аль Бано до цього «клубу» входять екс-прем’єр Італії Сільвіо Берлусконі, французький актор Жерар Депардьє, російський режисер Нікіта Міхалков та вже покійний Йосип Кобзон.

Цей список складається та доповнюється на підставі звернень СБУ, Ради нацбезпеки і оборони та Нацради України з питань телебачення і радіомовлення.

Відповідно до закону «Про кінематографію», в Україні забороняється розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора (Російської Федерації) та їхніх окремих дій, що створюють позитивний образ працівників держави-агресора, працівників радянських органів державної безпеки, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України, а також забороняється трансляція фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора.

 Поділитися