MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Готелі стануть доступнішими для людей з інвалідністю

27.03.2019   
Ірина Скачко
У новозбудованих і реконструйованих готелях не менше 10% номерів повинні бути доступними і зручними для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення – нова державна будівельна норма.

У новозбудованих и реконструйованих готелях не менше 10% номерів повинні бути доступними і зручними для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Така державна будівельна норма вступає в силу з 1 квітня. Про це на своїй сторінці у Facebook  повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе. Також, згідно з цією нормою усі готелі обов’язково повинні мати доступний простір ззовні та всередині.

“Сьогодні на пальцях однієї руки можна перерахувати готелі в Києві, які мають безперешкодний доступ для людей з інвалідністю та зручні універсальні номери. Ще гірша ситуація в інших українських містах, “ – зазначив Лев Парцхаладзе.

Крім того, розробляється норма, яка б дозволила влаштовувати в Україні на трамвайних зупинках підвищені посадкові платформи.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

 Поділитися