MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ситуація в зоні проведення ООС: обстріли, жертви серед цивільного населення. Березень 2019 року

01.04.2019   
медіа група ХПГ
Ситуація в зоні проведення ООС: обстріли, жертви серед цивільного населення. Березень 2019 року

1 березня

*Внаслідок обстрілу села Травневе пошкоджено дах та фасад будівлі колишнього магазину, а також асфальтну дорогу по вул.Центральна.

Окрім того, під час обстрілу на автобусній зупинці, поблизу території насосної станції, перебували 15 місцевих мешканців, у тому числі одна дитина. Розриви відбулися у безпосередньої близькості до цієї групи цивільних осіб, яким вдалося укритися за прилеглою будівлею. Ніхто з них не отримав поранень.

*Під обстріл потрапило с.Новолуганське, пошкоджено ТОВ “Бахмутський аграрний союз” - зруйновано проліт даху господарчої будівлі, знищено два автомобілі працівників агрофірми, завдано значних руйнувань будівлі стайні, пошкоджено зовнішню стіну будівлі ферми. Внаслідок прямих влучень мін пошкоджено стіни двох сховищ, паркан та внутрішні автошляхи, стовпи та лінії електромережі (ферма частково залишилась без електрики).

3 березня

*Внаслідок обстрілу с.Новолуганське було пошкоджено дах будівлі, газопровід, обладнання та вікна ТОВ “Бахмутський аграрний союз”

*Внаслідок обстрілу населеного пункту Зайцеве(п.Жованка) пошкоджено фасад будинку за адресою вул. Маресьєва, 32. Також пошкоджено паркан та вікна будинків №№ 27, 31 та 36 на тій самій вулиці. Також були пошкоджені лінії електропередач

4 березня

Внаслідок обстрілу села Чермалик було пошкоджено житловий будинок по вул. Нікітіна 25

5 березня

*Під час здійснення аварійно-відновлювальних робіт на підстанції та високовольтній лінії електропередач у місті Мар’їнка, по вулицях Жовтневій та Карпова, була обстріляна ремонтна бригада АТ “Донецькі Електромережі”, а також піротехнічна група Державної служби України з надзвичайних ситуацій та представники української сторони СЦКК, які здійснювали забезпечення проведення заходу. Роботи були призупинені на дві години, але пориви на лінії ЛЕП все ж таки було усунуто.

*При виконанні аварійно-відновлювальних робіт з ліквідації пориву водогону між населеним пунктом Березове та насосною станцією поблизу Оленівки Волноваського району, близько 10.30 була обстріляна ремонтна бригада КП “Вода Донбасу”, а також піротехнічна група ДСНС та представники української сторони СЦКК, які здійснювали забезпечення проведення заходу. Роботи довелося призупинити, бригада була вимушена евакуюватись.

*Внаслідок обстрілу селища Травневе пошкоджено житловий будинок в якому знаходиться пункт гуманітарної допомоги населенню та медичний пункт. Також пошкоджено стовпи лінії електропередач

6 березня

*Внаслідок обстрілу с.Новолуганське на території ТОВ “Бахмутський аграрний союз пошкоджені сховище з майном, паркан і зовнішня брама сховища та лінія електропередач.

*Внаслідок обстрілу міста Щастя пошкоджено фасад стіни житлового будинку за адресою вул.Гагаріна, 8

8 березня

Внаслідок обстрілу смт Зайцеве (п.Жованка) по вул.Бадаєва, 12 пошкоджено ганок, скління будинку і веранда

15 березня

*При перетині КПВВ «Новотроїцьке» помер 64-річний чоловік. Попередній діагноз – інфаркт.

*Під час проходження на вхід з тимчасово окупованої території КПВВ «Майорське» помер чоловік

17 березня

Внаслідок обстрілу м.Мар’їнка пошкоджено три житлових будинка з прибудинковими територіями по вулиці Москалевського, також пошкодження зазнав цивільний автомобіль.

18 березня

На КПВВ «Станиця Луганська» біля мобільного офісу Ощадбанка під час проходження фізичної ідентифікації померла 85-річна жінка

20 березня

У м.Щастя передано 60 засуджених, які перебували в пенітенціарних установах в окремих районах тимчасово окупованої території Луганської області, для продовження відбування покарання на підконтрольній Уряду України території.

22 березня

Внаслідок обстрілу населенного пункта Комишуваху-1 пошкоджено 3 житлові будинки по вулиці Поштовій, один з яких майже повністю зруйнований.

29 березня

Внаслідок обстрілу м.Золоте пошкодження зазнав міст, який з’єднує Гірське і Золотое. Також постраждали квартира і будинок по вул. Перша Вільна і Молодіжна.

29 березня

Внаслідок обстрілу с.Верхньоторецького чоловік 1989 р.н. отримав осколкові поранення на власному подвір’ї

30 березня

Внаслідок обстрілу м.Золоте пошкоджено будинки по вулиці 1 Вільна. В двох домах пошкоджені вікна, забори, прибудинкові споруди, а один дім, після прямого влучання, повністю знищений

 Поділитися