MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: Двох «українських диверсантів» засудили до тривалих термінів ув’язнення

04.04.2019   
ХПГ-інформ
Підконтрольний московській владі Севастопольський міський суд засудив фігурантів «справи українських диверсантів» Володимира Дудку та Олексія Бессарабова до 14 років в’язниці кожного.

Підконтрольний московській владі Севастопольський міський суд засудив фігурантів «справи українських диверсантів» Володимира Дудку та Олексія Бессарабова до 14 років в’язниці кожного. Про це повідомляє сайт проекту «Крым.Реалии».

Суд також призначив кожному штраф: Дудці – 350 тис. рублів, Бессарабову – 300 тис. рублів.

Володимир Дудка та Олексій Бессарабов у суді 04.04.2019 (фото: krym.org)

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру «Номос» Дмитра Штиблікова та Олексія Бессарабова, а також їхнього приятеля Володимира Дудку. За версією ФСБ РФ вони є учасниками диверсійно-терористичної групи ГУР Міноборони України. Усіх трьох обвинуватили в підготовці диверсій на території Криму.

У Службі безпеки України повідомили тоді, що затримані на півострові громадяни України не є ані співробітниками, ані контактерами з боку СБУ.

16 листопада 2017 року Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму та штрафу у 200 тис. рублів (95 тис. грн).

Дмитро Штибліков (архівне фото: krym.org)

 Поділитися