MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Сміттєзвалище Одеси обслуговує підприємство, що заборгувало податковій 4,5 млн грнУ Житомирі сміттєпереробний завод будуватиме кіпріотська офшорна компаніяЗвіт за результатами моніторингового візиту до Дніпровської виправної колонії №89Звіт за результатами моніторингового візиту до Дніпропетровської спеціалізованої туберкульозної лікарні №89Звіт за результатами моніторингового візиту до Дніпропетровської багатопрофільної лікарні №4 Звіт за результатами моніторингового візиту до Дніпровської установи виконання покарань №4 Моніторинговий візит до ДУ “Дніпровська установа виконання покарань №4” Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ “Софіївська виправна колонія (№45)” та Софіївської багатопрофільної лікарні №45 філії ДУ “Центр охорони здоров’я ДКВСУ” в Дніпропетровській та Донецькій областяхМоніторинговий візит до ДУ «Дніпровська виправна колонія № 89»Моніторинговий візит до ДУ «Дніпровська установа виконання покарань № 4»Вибивали зізнання та гроші – до суду скеровано справу п’ятьох дніпровських поліцейських На Дніпропетровщині з рабства звільнили 120 осібНа Дніпропетровщині дві з половиною тисячі людей з ВІЛ/СНІДом залишилися без антиретровірусної терапіїУ колонії на Дніпропетровщині – спалах COVID-19Моніторинговий візит до ДУ «Дніпровська установа виконання покарань № 4»У селі в Дніпровському районі стався вибух на дитячому майданчику«Це було не шоу»: поліція пресує дніпровський гей-клубРозливи нафтопродуктів, відсутність контролю підземних вод та обліку відходів – сміттєвий полігон міста РівногоОдин з найновіших міських сміттєвих полігонів знаходиться в балці Криський ЯрГори сміття, постійні пожежі, 2 кілометри від Південного Бугу – 63-річне сміттєзвалище Хмельницького

Наймолодше міське сміттєзвалище розташоване в місті Дніпрі

10.04.2019   
Влад Боднар
Згідно із Законом України «Про відходи» утилізація відходів – це використання відходів як вторинних матеріальних чи енергетичних ресурсів. Враховуючи викладене, побутові відходи з «Правобережного» – не утилізуються.

«Комплекс раціонального використання та зберігання побутових відходів „Правобережний“» розміщено за межами міста, на землях несільськогосподарського призначення, з дотриманням визначеної санітарно-захисної зони 500 метрів від житлової та громадської забудови. Розташоване сміттєзвалище на південно-західних околицях міста Дніпра. Житлову забудову від полігону відмежовує лісова зона. Поруч розташована закинута залізнична станція «Войцехово».

«Правобережний» є об’єктом нового будівництва, відповідно до проектних рішень має поділ на черги будівництва та пускові комплекси. У 2012 році введено в експлуатацію «Першу черга будівництва. 1 ПК. Полігон ТПВ. Полігон ПВ», термін експлуатації – 3 роки. В 2014 році, введено в експлуатацію «2 ПК. Полігон ТПВ. Полігон ПВ», що діє на цей час. Приймання відходів на 2 ПК розпочато в 2015 році.

Відповідно до проектних рішень, розрахунковий термін експлуатації «Першої черги будівництва, пускових комплексів, полігон ТПВ» – понад 30 років. Площа земельної ділянки зазначеного полігону становить 131,5 га. За інформацією, наданою КП «Еко Дніпро», загальна кількість прийнятих відходів з початку експлуатації складає приблизно: ТПВ – 1 394 000 тонн та ПВ – 123 000 тонн.

Згідно з проектною документацією  протягом поточного року на «Комплексі раціонального використання та зберігання побутових відходів „Правобережний“» планується будівництво потужного сміттєсортувального комплексу. Згідно із Законом України «Про відходи» утилізація відходів – це використання відходів як вторинних матеріальних чи енергетичних ресурсів. Враховуючи викладене, побутові відходи з «Правобережного» – не утилізуються.

Даний міський полігон – один з наймолодших в Україні. Його використовують лише 7 років, тому казати про екологічну сміттєву катастрофу у Дніпрі ще рано.

 Поділитися