MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Черкаси «проти» сортування сміття

25.04.2019   
Влад Боднар
У Черкасах сміття не сортується. Також воно не сортується і на полігоні ТПВ. Сміття з полігону відходів не утилізується.

Міський полігон твердих побутових відходів (ТПВ) розташований на землях Руськополянської сільської ради Черкаського району. Полігон ТПВ був введений у експлуатацію в жовтні 1999 року. Початковий термін експлуатації – 4,8 років. Діючий полігон розміщений на площі 6,02 га. Станом на 1 січня 2019 року на сміттєзвалищі міститься 1 860 088 тон сміття.

У Черкасах сміття не сортується. Також воно не сортується на полігоні ТПВ. Сміття з полігону відходів не утилізується.

Закриття існуючого полігону наразі не передбачено. У 2017 році укладено договір на «Реконструкцію південно-західної частини полігону твердих побутових відходів». Новий полігон планується розмістити біля існуючого сміттєзвалища на спеціально виділений для нього ділянці (10 га).

За період  2010–2019 роки на діючому полігоні сталося дві пожежі.

Екологія

Спеціалистами Держекоінспекції було проведено планову перевірку на дотримання вимог природоохоронного законодавства комунальним підприємством «Черкаська служба чистоти», яка експлуатує сміттєзвалище. За результатами проведеної перевірки виявлено такі порушення:

  1. КП «Черкаська служба чистоти» здійснює захоронення неперероблених побутових відходів.
  2. Порушення правил ведення первинного обліку відходів у журналі № 1-ВТ.

Відповідальних посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 82. КУаАП на суму 1 700 гривень та ст. 82. КУаАП на суму 85 гривен. Штрафи сплачені, підприємству надано припис на усунення порушень, виявлених під час перевірки, від 18.02.2019 року № 69.

 Поділитися