MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Крим: поліція прийшла в дім до дружини Джемілєва, — Рефат ЧубаровYouTube вимагає від «Крим.Реалії» видалити відеозапис про переслідування кримчанПівострів Крим. Обережно! Права людини обмеженіГлави євангельських Церков звернулись до МЗС з приводу депортації українського єпископа з УзбекистануДепортація кримських татар як ще один геноцид в СРСРРезолюция митинга, посвященного Дню прав человекаКримські татари: і через 65 років депортація триває?На спомин про жертв депортації із свічок виклали карту КримуУ центрі Сімферополя запалили сотні свічок у пам’ять про депортацію кримських татарПам’ять жертв масової депортації мешканців Криму вшановуватимуть у СімферополіПам’ятник жертвам депортації кримських татар відкрили у КримуУ Чечні поминають жертв сталінської депортаціїУкраїнська та узбецька влади: злочини без покаранняАкція протесту в Києві у День незалежності УзбекистануСьогодні Україна відзначає 62-у річницю депортації кримськотатарського народу з Криму до Сибіру та Центральної АзіїМіністерство юстиції вважає, що узбеків депортували незаконноПравозахисники вимагають вибачень від Ющенка за депортацію узбеківАкція на захист шукачів притулкуПРЕСС РЕЛИЗ Общество Узбекских политических беженцев в Украине (ОУПБУ).Узбеки просять захисту

Латвія визнала депортацію кримських татар 1944 геноцидом

12.05.2019   
Денис Волоха

Сейм Латвії визнав геноцидом депортацію кримських татар, організовану радянською владою у 1944-му році, — пише Громадське радіо.

Рішення ухвалене до 74-ї річниці трагедії та не в останню чергу пов’язане з подіями останніх п’яти років: анексією РФ Криму та подальшими обшуками, затриманнями та іншими репресивними діями щодо кримськотатарського народу з боку окупантів, про які ми неодноразово писали та продовжуємо писати.

«Немислимо, що кримські татари вже вдруге за 75 років насильно пригнічуються й переслідуються. Викликає занепокоєння, що історія може повторитися», — сказав Голова комітету Сейму з іноземних справ Латвії, який раніше схвалив проект згаданого рішення Сейму, Ріхардс Колс.

Читайте також: Литва оголосила російського співака Григорія Лепса персоною нон ґрата

 Поділитися