MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кір у тюрмах

28.05.2019   
ХПГ-інформ
25 засуджених та взятих під варту осіб захворіло на кір станом на 26 травня – повідомляє Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України.

Станом на 26 травня 25 засуджених та взятих під варту осіб захворіли на кір  – повідомляє Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України.

Так у  Дніпровській установі виконання покарань № 4 – шестеро хворих, у Старобабанівській виправній колонії № 92 – семеро, у Городоцькому виправному центрі № 131 на кір слабують 12 осіб.

«Причинами спалахів став занос збудників даної інфекції ззовні (інфікування даних осіб під час вибування за межі установ для участі в судових засіданнях, слідчих діях та під час етапування особи між установами ДКВС України) та його розповсюдження серед осіб, які не мали специфічного імунітету проти зазначеної інфекції», – йдеться в повідомленні Центру охорони здоров’я ДКВСУ.

Усі хворі перебувають на карантині, за контактними особами встановлено посилене медичне спостереження на три тижні. Крім того, запевняють у Центрі охорони здоров’я, обмежено спілкування засуджених із хворими та контактними, заборонено наповнення камер, у яких живуть контактні особи, а також переміщення цих осіб в інші камери.

20 травня засудженим Старобабанівської виправної колонії, що контактували із хворими на кір, а також працівникам медичної частини зробили щеплення.

Нагадаємо, до ХПГ зверталися родичі засуджених із Старобабанівської колонії №92 з повідомленнями про  випадки захворювання на кір у цьому закладі. Присвячений цьому пост у Facebook прокоментувало Центральне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації у тоні, не гідному державної установи: «Коментуючи Ваше марення, роз’яснюємо, що інколи люди хворіють».

 Поділитися