MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Те, що видають за реформу, насправді реформою не є», – Євген Захаров про пенітенціарну систему (ВІДЕО прес-конференції)

05.06.2019   
ХПГ-інформ
«Маски-шоу», катування, вимагання хабарів, недопуск правозахисників до колоній – про ці та інші правопорушення йшлося на прес-конференції в інформаційному агентстві «Главком», у якій узяли участь директор ХПГ Євген Захаров і керівник ГО «Альянс української єдності» Олег Цвілий.

В інформаційному агентстві «Главком» під час прес-конференції на тему «Що відбувається в установах кримінально-виконавчої системи України?» директор Харківської правозхахисної групи Євген Захаров та керівник ГО «Альянс української єдності» Олег Цвілий розповіли про умови утримання засуджених в Україні. Зокрема йшлося про незаконні насильницькі дії адміністрації виправних колоній №77 (Бердянськ), №51 (Одеса), №26 (Жовті Води). 

Журналісти мали змогу побачити численні фото і відеодокази катувань в українських тюрмах. Побиття засуджених групами швидкого реагування, катування, вимагання хабарів, недопуск правозахисників – ось лише деякі з правопорушень в українській пенітенціарній системі. 

– Час пройшов, коли  забували /про злочини адміністрації колоній – ред./, і голови нахиляли, і все сходило з рук, – заявив Олег Цвілий. – Ми зараз декларуємо курс до Європи, і технології зовсім інші. Зараз трохи тяжче їм приховати всі ці злочини.

– Це керівництво ні на що інше, ніж катувати засуджених, наказувати їх знущаннями фізично і психологічно за те, що вони протестують проти порядків, які є в установах, не здатне, – зазначив Євген Захаров. – Те, що видають за реформу, насправді реформою не є. І я вважаю, що ці люди мають покинути свої посади, вони мають бути замінені. 


Проект ЄС «Боротьба проти катувань, поганого поводження та безкарності в Україні»

 Поділитися