MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

РФ: у красноярській школі з’явиться профільний клас для майбутніх тюремників

05.06.2019   
Денис Волоха
У школі №72 міста Красноярська старшокласники зможуть поглиблено вивчати дисципліни для побудови кар’єри в російській кримінально-виконавчій службі. Подібні класи вже діють в деяких школах Росії.

У школі №72 міста Красноярська старшокласники зможуть поглиблено вивчати дисципліни для побудови кар’єри в російській кримінально-виконавчій службі. Подібні класи вже діють в деяких школах Росії.


У середній школі №72 ім. М. Толстіхіна міста Красноярська з’явиться спеціальний клас Головного управління Федеральної служби виконання покарань по Красноярському краю, — ідеться в новині на сайті російського відомства.

«У класі правової спрямованості учні будуть поглиблено вивчати окремі предмети (історія, суспільство, право) для подальшого вступу та навчання в освітніх закладах ФСВП Росії. Доуніверситетською та профільною підготовкою школярів займуться спеціалісти ГУФСВП: співробітники Міжрегіонального учбового центру ГУФСВП, співробітники відділу професійної службової підготовки та співробітники відділу спеціального призначення».

© ФСИН

Повідомляється, що 27-го червня буде відбуватися індивідуальний відбір до 10-го класу серед охочих стати майбутніми тюремниками. Від них та їхніх батьків вимагатиметься надати паспорт, атестат, грамоти, дипломи та «інші документи, що підтверджують досягнення в спортивній, воєнно-патріотичній та науково-дослідній діяльності».

«Для успішного зарахування в претендентів мають бути позитивні оцінки з навчальних предметів ‘Російська мова’, ‘Історія’, ‘Суспільствознавство’. Окрім цього, буде враховуватися середній бал атестата», — додають у «ФСІНі».

theБабель пише, що в Росії вже є подібні класи. Перший відкрився у 2010-му році в Ангарській школі №39. У 2016-му році класи для тюремників започаткували у Твері та Волгограді. У 2018-му році такий клас відкрили в школі №30 міста Вологда.

Тим часом, у Тверській області, після кількох місяців утримання в ШІЗО, — Володимира Балуха врешті перевели до тюремної лікарні для проведення обстежень.

 Поділитися