MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Поліція звільнила ~100 людей із рабства під виглядом ‘реабілітаційних центрів’

01.07.2019   
Денис Волоха
Поліція Донеччини говорить про викриття очолюваної росіянином мережі «трудових таборів», які організатори видавали за реабілітаційні центри для людей із наркозалежністю.

Поліція Донеччини говорить про викриття очолюваної росіянином мережі «трудових таборів», які організатори видавали за реабілітаційні центри для людей із наркозалежністю.

Зловмисники набирали «трудові бригади» через оголошення, обіцяючи безкоштовно позбавити громадян від наркотичної, зокрема алкогольної, — залежностей, видаючи себе при цьому за працівників соціальних служб.

«У ‘пацієнтів’ — чоловіків та жінок, відбирали документи, телефони та особисті речі, і тримали їх у заручниках. ‘Реабілітація’ полягала у важкій праці: на будівництві, розвантаженні, земельних роботах тощо. Щодо тих, хто відмовлявся, застосовували заходи фізичного впливу. Умови проживання та харчування були мінімальними. Потерпілі постійно перебували під наглядом. Грошей за виснажливу роботу ‘полонені’ не отримували: усі кошти йшли до ‘благодійної’ організації та опинялися на особистому рахунку її керівника. З одного ‘реабілітаційного центру’ він отримував до 4 тисяч гривень на день», — ідеться в повідомленні поліції.

Під час спільної з прикордонною службою спецоперації поліцейські викрили три таких центри: у Маріуполі, Львівській та Івано-Франківській областях. Злочинне угрупування очолював громадянин Росії.

Правоохоронці здійснюють досудове розслідування в рамках відкритого за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу (торгівля людьми) провадження.

 Поділитися