MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У селі в Дніпровському районі стався вибух на дитячому майданчику

02.07.2019   
Денис Волоха
Шестеро дітей від чотирьох до шістнадцяти років постраждали внаслідок вибуху предмету, яким вони гралися на дитячому майданчику в селі Пашена Балка.

© Микола Остапчук / informator.ua

Шестеро дітей постраждали внаслідок вибуху предмету, яким вони гралися на дитячому майданчику.

Згідно з повідомленням поліції Дніпропетровщини, учора приблизно о 20-ій годині на дитячому майданчику в селі Пашена Балка Дніпровського району вибухнув невідомий предмет, унаслідок чого шестеро дітей (4-16 років) отримали поранення. Одна дитина перебуває у тяжкому стані.

ДСНС сьогодні повідомила, що двох хлопчиків, 2003-го та 2013-го років народження, прооперовано. Вони перебувають у реанімаційному відділенні Дніпровської обласної дитячої клінічної лікарні. Стан їхнього здоров’я лікарі класифікують як стабільно тяжкий. Шістнадцятирічний хлопець, у руках якого вибухнув боєприпас, перебуває на штучній вентиляції легень.

Ще троє дітей: двоє хлопчиків 2007-го та 2013-го років народження, а також дівчинка 2007-го року народження, — знаходяться у відділенні травматології. Наймолодшого хлопчика після огляду лікарів батьки забрали додому. Стан його здоров’я задовільний.

Як повідомляє дніпровське видання informator.ua, один із хлопчиків у лікарні розповів, що їхав на велосипеді й «краєм ока» побачив схожий на міну предмет у руках старшого з-поміж дітей на майданчику. Через кілька секунд пролунав вибух.

За інформацією цього ж видання, вибухнув осколковий гранатометний боєприпас ВОГ-25.

Осколок, який витягли з черевної порожнини одного з дітей. Фото: Гліб Пригунов

Поліція відкрила провадження за статтями 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 264 (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів) Кримінального кодексу.

Раніше ми писали про те, що зараз Україна є однією з найбільш забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни держав у світі.

За п’ять років війни на сході України принаймні 977 цивільних загинули від мін і принаймні 1528 — отримали поранення.

 Поділитися