MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Окружний адмінсуд заборонив пересувні відділення Укрпошти

04.07.2019   
Денис Волоха
Представник «Батьківщини» та екс-помічник Портнова через суд добився заборони для Укрпошти використовувати мобільні відділення для сіл.

Представник «Батьківщини» та екс-помічник Портнова через суд добився заборони для Укрпошти використовувати мобільні відділення в малих селах.

Рішення Окружного адміністративного суду Києва (вступну та резолюційну частини) опублікував у фейсбуці виконавчий директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Своїм рішенням суд визнав протиправним наказ Міністерства інфраструктури щодо стратегічного плану розвитку Укрпошти до 2021-го року в частині заміни стаціонарних відділень, у населених пунктах із менш як двома тисячами мешканців, пересувними. Смілянський написав, що рішення будуть оскаржувати.

Очільник Укрпошти заявляв, що утримання стаціонарних відділень у малих населених пунктах для компанії є невигідним. Згідно зі статистикою Укрпошти, у села із населенням <2000 надходять у середньому два листи на день та одна посилка щотижня. Через це віділлення в таких селах не модернізуються, а працівники здебільшого працюють на неповній ставці, у той час як компанія зазнає збитків.

У травні 2018-го пілотний проект із мобільними відділеннями запустили на Чернігівщині.

Автор позову Сергій Коровченко, вочевидь, вирішив зіграти на почуттях мешканців сіл, увійшовши в образ «народного борця».

Жарти Смілянського про те, що Укрпошта віднині не доставлятиме листи Окружному адміністративному суду, Коровченко у фейсбуці називає «зверхністю й цинізмом», зневажливо іменуючи керівника Укрпошти «реформатором».

Сам Коровченко раніше був помічником тодішнього депутата від БЮТ у Раді шостого скликання (2007-2012) Андрія Портнова. Пізніше він очолював управління Міністерства юстиції в Криму, а після окупації переїхав до Прилук, де зараз балотується до Верховної Ради за мажоритарним округом.

Ігор Смілянський наприкінці 2018-го року заявляв, що Укрпошта припинить доставку пенсій, оскільки для компанії це економічно невигідно. Після того Прем'єр-міністр Гройсман сказав, що недопустить припинення доставки пенсій, а Смілянському запропонував звільнитися. Урешті кабмін на прохання Порошенка заклав у бюджет додаткові 500 мільйонів на зарплату листоношам, отже, Укрпошта продовжила доставку пенсій у 2019-му році.

Суддя Сергій Каракашьян, який ухвалив рішення проти Укрпошти, відомий тим, що за позовом нардепа Мосійчука на початку 2019-го року відсторонив від виконання обов’язків в. о. Міністра охорони здоров’я Уляну Супрун, а раніше — визнавав незаконним призначення директора НАБУ та поновлював Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

 Поділитися