MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Слідчі знайшли ймовірного вбивцю Вадима Комарова, але в поліції це заперечують

18.07.2019   
Денис Волоха
Із судового рішення випливає, що поліцейські «з великим ступенем ймовірності» встановили вбивцю черкаського журналіста Вадима Комарова, проте прес-служба поліції це заперечує.

Із судового рішення випливає, що поліцейські «з великим ступенем ймовірності» встановили вбивцю черкаського журналіста Вадима Комарова, проте прес-служба поліції це заперечує.

10-го липня черкаський суд дозволив слідчому провести молекулярно-генетичну експертизу сокири та молотка, вилучених у можливого нападника на журналіста Вадима Комарова, який 20-го червня помер, півтора місяці перебуваючи в стані коми.

В ухвалі Придніпровського районного суду Черкас від 10-го липня йдеться, дослівно, що «під час проведення досудового розслідування встановлено, що до вчинення даного злочину з великим ступенем ймовірності може бути причетний гр. ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, який проживає за адресою: АДРЕСА_3».

Але незважаючи на це, поліцейські заперечують, що мають підозрюваних у цій справі.

Як повідомляє черкаське видання «Прочерк», керівник прес-служби місцевої поліції в коментарі спростував інформацію про те, що поліція когось затримала чи хоча б підозрює.

«Я не готовий говорити про слідчі дії, які проводить слідчий. Він має право як поширювати цю інформацію, так і не розголошувати її. Але можу стверджувати: особу, яка підозрювалася б у вбивстві журналіста, на сьогодні не встановлено, нікого не затримано й підозру не оголошено», — цитує видання начальника сектору комунікації черкаської поліції Дмитра Грищенка.

Невдовзі після смерті Вадима Комарова Дмитро Грищенко публікував у Фейсбуці інформацію про те, що поліція розглядає три версії скоєння злочину (професійна діяльність Комарова, раптова сварка та вбивство з корисливих мотивів), але згодом свій допис пан Грищенко чомусь видалив.

На запит ХПГ у Головному слідчому управлінні Нацполіції (хоча запит було адресовано Департаменту комунікації) підтвердили, що «слідчими розглядаються декілька версій, серед яких і зазначені», проте причину видалення цієї інформації з мережі не прокоментували.

Так само поліцейські уникають і відповіді на запитання про те, чому справа розслідується як умисне вбивство, а не за ст. 3481 ККУ (Посягання на життя журналіста), незважаючи на переконливі ознаки того, що злочин було скоєно через професійну діяльність потерпілого.

Як відомо, черкаський журналіст Вадим Комаров упав у кому після того, як йому розтрощили голову, унаслідок чого була ушкоджена ⅓ частина мозку.

Злочин пов’язують із його розслідуваннями зловживань із боку міської влади Черкас.

Після смерті Комарова поліція пожвавішала з розслідуванням: справу взяли «на контроль» у Києві, і того ж дня оприлюднили фоторобот імовірного вбивці.

 Поділитися