MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Кропивницькому біля СІЗО з автомата розстріляли адвоката (ОНОВЛЕНО-2)

22.08.2019   
Денис Волоха
«Орієнтовно об 11:45 у Кропивницькому вбито адвоката Олександра Іванова», — повідомляється на сайті Національної асоціації адвокатів України. 

«Орієнтовно об 11:45 у Кропивницькому вбито адвоката Олександра Іванова», — повідомляється на сайті Національної асоціації адвокатів України. 

Вбивство сталося на вул. Куропятникова, біля СІЗО №6. Невідомі з автомобіля здійснили обстріл з автоматичної зброї. Адвокат загинув на місці. Місцеві ЗМІ повідомляють про ще одного потерпілого. Зараз на місці злочину працює слідчо-оперативна група. 

Факт стрілянини, посилаючись на власні джерела в поліції, підтверджує місцеве видання «DOZOR». 

За попередньою інформацією видання, одна людина (чоловік) вбита, ще одна (жінка) — поранена.

За даними сайту cbn.com.ua, чоловіка розстріляли з червоного ВАЗ-2109. Загиблий — місцевий адвокат, колишній правоохоронець Олександр Іванов. Він працював на керівних посадах у обласному главку, зокрема заступником начальника ГУНП в області зі слідства. До цього був начальником Ленінського райвідділу в тоді ще Кіровограді.

Оновлено. Поліція Кіровоградщини оприлюднила пресреліз про подію.

«Повідомлення про пригоду надійшло до Кропивницького відділу поліції сьогодні, 22-го серпня, близько 11.53. Невідомі особи з використанням вогнепальної зброї спричинили поранення двом місцевим жителям. Один із потерпілих загинув на місці події, іншого — госпіталізовано до лікувального закладу», — повідомляється на сайті поліції.

Подію кваліфікували як умисне вбивство (ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу).

До розкриття злочину окрім слідчо-оперативної групи залучено кінологів. Оголошено оперативний план «Сирена».

Оновлено-2. Голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Сергій Вилков пов’язує вбивство Іванова з його професійною діяльністю.

«Наші колеги зараз перебувають на місці: голова Ради адвокатів Кіровоградської області, голова КДК (Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури, — ред.) Кіровоградської області… З тієї інформації, що нам відомо, вбивство сталося близько 12:00 в одному з кафе, автоматною чергою. Наш колега загинув на місці. Це Іванов Олександр Валентинович, 24.06.2011 отримав свідоцтво на право займатися адвокатською діяльністю, член Кіровоградської обласної колегії адвокатів, який практикувався у виключно кримінальних провадженнях», — розповів Вилков у ефірі телеканалу 112.

Як зазначає Вилков, другий постраждалий чоловік, за його інформацією, помер у лікарні.

«Це вбивство пов'язано, і ми переконані в цьому, виключно з його професійною діяльністю. Він спілкувався з іншою людиною, ми зараз з'ясовуємо, з ким, і цю іншу людину теж було поранено. І, наскільки нам відомо, у лікарні [цей] інший чоловік помер», — заявив Вилков.

Інформацію про те, що пораненою була жінка, із сайту-першоджерела вже видалили.

 Поділитися