MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Венеційська комісія відвідала Україну для вивчення ‘закону про мову’

27.10.2019   
Денис Волоха
Експерти Венеціанської комісії готують висновок щодо впровадження закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Експерти Венеціанської комісії готують висновок щодо впровадження закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Як зазначає пресслужба Міністерства закордонних справ, 25-го жовтня в міністерстві прийняли делегацію Венеціанської комісії, яка прибула до України для вивчення аспектів впровадження Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Заступник міністра Василь Боднар розповів представникам комісії, що закон є важливим з погляду безпеки та розроблений з урахуванням іноземного досвіду й рекомендацій самої Венеційської комісії, — повідомляють у МЗС.

«Закон було розроблено у відповідності до Конституції України та з урахуванням досвіду іноземних країн, а також висновків та рекомендацій Венеціанської комісії. Цей Закон регулює виключно порядок застосування української мови як державної. За його (Василя Боднара, — ред.) словами, прийняття такого нормативного акту важливе не лише з гуманітарної точки зору, але й обумовлюється безпековими факторами в умовах триваючої російської агресії проти України», — ідеться на сайті міністерства.

Окрім цього, заступник міністра зазначив, що Україна гарантує захист прав нацменшин, який зокрема має закріплюватися законом «Про національні меншини», який, за словами Василя Боднара, має бути поданий на розгляд до Верховної Ради.

У грудні Венеціанська комісія має ухвалити свій висновок щодо імплементації українського «мовного закону».

 Поділитися