MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Міжнародний суд ООН визнав свою юрисдикцію у справі України проти РосіїМіжнародний суд ООН виніс проміжне рішення у справі Україна про РосіїВ ООН вперше назвали агресією те, що відбувається у КримуГенасамблея ООН ухвалила резолюцію по КримуГенеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію щодо прав людини в КримуПорушення людських прав в анексованому Криму тривають, – Верховний комісар ООНТортури, жорстоке поводження та інші порушення – Генсек ООН опублікував другу доповідь по КримуМоніторингова місія ООН про переслідування у Криму та на ДонбасіНайбільший провал у системі освіти через пандемію, – Антоніу ҐутеррешОкупований Крим: 45 зниклих безвісти, доля 15 досі невідомаКрим: Місцевого жителя засудили за участь у «незаконному збройному формуванні»Крим: Підконтрольний Кремлю суд залишив вирок Наріману Межмедінову чиннимКрим: Кримського татарина засуджено до 6 років за участь у добровольчому батальйоні

Рішення Суду ООН чекати мінімум два роки

13.11.2019   
ХПГ-інформ
Не раніше 2022 року – на рішення Міжнародного суду ООН у справі «Україна проти Росії» доведеться почекати. А перспектива засудження Путіна відсувається ще далі. Про це розповіла заступниця міністра закордонних справ із питань євроінтеграції Олена Зеркаль.

Не раніше 2022 року – на рішення Міжнародного суду ООН у справі «Україна проти Росії» доведеться почекати. А перспектива засудження Путіна відсувається ще далі. Про це розповіла заступниця міністра закордонних справ із питань євроінтеграції Лана Зеркаль.

Рішення варто чекати лише у 2022 році або навіть на початку 2023 року, розповіла чиновниця 12 листопада на брифінгу в Києві. Спочатку Росія подасть до суду свої документи. Після цього суд надасть Україні час на ознайомлення і реакцію на них. За цим Росія матиме термін для того, щоб підготувати відповідь на українські аргументи. І лише тоді буде призначено слухання. 

Як повідомляє «Укрінформ», на питання щодо притягнення до відповідальності російських політиків і зокрема президента РФ Лана Зеркаль зазначила: 

«У цій справі визначається відповідальність Росії як держави... При доведенні справи до логічного завершення, дійсно, можливо вже буде розглядатися і питання персональної відповідальності, але це все залежить від того, як ми будемо формулювати свої вимоги і чи буде можливість оперувати на такому майданчику, як Рада Безпеки ООН... У нашому позові фігурують, наскільки я пам’ятаю, Шойгу, Жириновський, Миронов і Зюганов. Що стосується пана Путіна, я думаю, що це можливо, але не у близькій перспективі».

28 томів у справі України проти Росії. Фото з фейсбук-сторінки МЗС України

Нагадаемо, 8 листопада Міжнародний Суд ООН відхилив попередні заперечення Російської Федерації у справі про застосування і тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації і визнав свою юрисдикцію у справі України проти Росії.

 Поділитися