MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Житомирщині поліція звільнила з рабства 6 людей та вилучила зброю

15.01.2020   
Денис Волоха

За даними поліції, злочинна група змушувала людей виконувати важку роботу, завербувавши їх та утримуючи в неволі.

Житомирські поліцейські виявили злочинну групу, яка діяла на території кількох областей.

Як зазначається на сайті поліції, шістьох людей проти їх волі змушували працювати на території Житомирської та Київської областей. Їхню працю використовували для робіт з утеплення фасаду, перекриття даху, зовнішніх і внутрішніх ремонтних робіт, копання траншей для будівництва криниць тощо.

Будь-які спроби залишити місце утримання або висловлення спротиву поневолювачам відразу суворо каралися. Оплату за фактично виконану роботу потерпілі не отримували.

Учасники організованої групи вербували для робіт людей, які перебували в уразливому стані, — говорять у Національній поліції.

Правоохоронці затримали шістьох людей та відкрили кримінальну справу за статтею про торгівлю людьми, вчинену групою осіб.

Читайте також: «Требуется пеший курьер» – дещо про сучасне рабство

Окрім цього, під час обшуку співробітники поліції виявили вогнепальну зброю та кілька гранат. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Із шістьма потерпілими проводяться першочергові слідчі дії. Визначаються їхні потреби для надання кваліфікованої медичної та психологічної допомоги.

У грудні поліцейські на Вінниччині виявили подружжя, яке незаконно утримувало та примушувало працювати на пилорамі попередньо завербованих людей, яким пообіцяли роботу та гідні умови проживання.

 Поділитися