MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Установи ДКВС завдали державі збитків на 170 млн грн – Офіс Генпрокурора

03.03.2020   
ХПГ-інформ
Такого висновку дійшов Офіс Генерального прокурора після численних перевірок в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах.

Такого висновку дійшов Офіс Генерального прокурора після січневих перевірок  в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах. Перевіряли законність та ефективність використання земель і державного майна. 

Масові системні порушення порядку державної реєстрації речових прав на майно та його використання, факти розтрати та викрадення державної власності, нераціонального використання державних коштів виявили в усіх установ без виключення, йдеться в повідомленні Офісу Генерального прокурора.

Так, наприклад, у Дніпровській установі виконання покарань № 4 та Криворізькій УВП № 3 не було проведено державну реєстрацію 47 об’єктів загальною площею 40,5 тис кв м та вартістю понад 20 млн грн. У Вінницькій області в низці УВП та виправних колоній земельні ділянки площею 257 га вартістю понад 30 млн грн передавали в оренду підприємствам на підставі фіктивних договорів.

«Загалом порушення законодавства виявлено щодо 850 об’єктів нерухомості та кожної шостої земельної ділянки, що використовується установами ДКВС, а це майже 8 тис га із загальних підпорядкованих службі 44 тис га, – зазначають в Офісі Генерального прокурора. – За результатами перевірок прокурори розпочали понад 60 кримінальних проваджень, з них 11 щодо вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів. Більшість правопорушень пов’язані із розкраданням, знищенням майна».

Нагадаємо, у листопаді СБУ затримала працівників харківських колоній, які завдали державі понад пів мільйона гривень збитків, списуючи і продаючи продукти харчування посередникам.

 

 Поділитися