MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Бойовики обстріляли автомобіль журналістів

07.04.2020   
ХПГ-інформ
На машину знімальної групи каналу «Україна» скинули снаряд з безпілотника, повідомляє Інститут масової інформації.

Неподалік міста Красногорівка Донецької області на машину знімальної групи каналу «Україна» скинули снаряд з безпілотника, повідомляє Інститут масової інформації. На той момент у салоні перебували журналіст, оператор, водій та пресофіцерка бригади ВСУ, що супроводжувала знімальну групу. На щастя, ніхто не постраждав.

Фото з фейсбук-сторінки Олександра Махова


Про інцидент 7 квітня розповів у фейсбуці журналист Олександр Махов: «Цілеспрямовано цілили саме в автомобіль. Оскільки обстріл відбувся саме в той момент, коли машина зупинилась у спеціальному місці неподалік позиції. Автомобіль цивільний, брендований. Окупанти скинули снаряд з безпілотника, який упав у метрі від автомобіля телеканалу». 

Снаряд розлетівся на кілька осколків. Один із них влучив у бокове скло, ще кілька – в кузов. 


Нагадаємо, за даними Національної спілки журналістів протягом перших трьох місяців 2020 року зафіксовано 15 випадків агресії щодо працівників ЗМІ. Зокрема 29 лютого в місті Хорошеві під час підготовки відеоматеріалу двоє молодиків побили оператора телеканалу «Україна» Валерія Бугайчука.

 Поділитися