MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Євген Захаров: Держава не має права вирішувати за людей, як їм жити, де працювати та заробляти

30.04.2020    джерело: ua.news
«Люди — це не в’язні, які скоїли злочин і покарані за це вироком суду», — Директор Харківської правозахисної групи про неофіційну заборону виїздити за кордон на заробітки для українців.

Людям не можна забороняти їхати працювати за кордон, оскільки вони мають на це право, гарантоване Конституцією та міжнародними конвенціями. Уряд мотивує таке рішення тим, що піклується про їхню безпеку і здоров’я. Якби Кабмін міг виплачувати компенсації громадянам, які опинилися без роботи і потерпають від нестачі коштів, тоді це ще можна було б виправдати. Однак держава не може цього зробити, оскільки в нас бідна країна. Тож і забороняти людям самостійно заробляти кошти в інших країнах уряд не має права. Люди — це не в’язні, які скоїли злочин і покарані за це вироком суду.

Багато українців мають контракти в інших європейських країнах і тимчасово призупинили роботу на період пандемії. Якщо вони не зможуть найближчим часом повернутися на роботу, то ризикують остаточно втратити її — там їх уже ніхто не чекатиме. Наша держава не змогла забезпечити цих людей роботою і зарплатнею, тому вони і виїздили на заробітки за кордон. Держава не має права вирішувати за людей, як їм жити, де працювати та заробляти. Це вже буде не вільна, а рабська і феодальна країна.

Впровадити офіційну заборону на виїзд українців за кордон має право лише Верховна Рада, ухваливши Закон про введення в країні надзвичайного стану.

 Поділитися