MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Крим: Обшуки в сімох кримськотатарських господахКрим: Знову трус у кримськотатарській господіКрим: Присуд стосовно Делявера Гафарова залишили чиннимКрим: Повідомлено про засудження кримського татарина за участь у батальйоні ім. Н. ЧелебіджиханаКрим: Підконтрольний Кремлю суд залишив вирок щодо Февзі Саганджі чиннимКрим: Підконтрольний Кремлю суд засудив чоловіка до 10,5 років колоніїКрим останніми днями (19.03.–26.03.2018)Крим останніми днями (08.03.–16.03.2018)Крим останніми днями (01.03.–06.03.2018)Фігуранти ялтинської справи «Хізб ут-Тахрір» – політв’язніКрим останніми днями (14.02.–19.02.2018)Крим останніми днями (07.02–13.02.2018)Крим останніми днями (31.01.–06.02.2018)Крим останніми днями (24.01.–30.01.2018)У Криму відбулися хатні труси у двох кримських татар (ОНОВЛЕНО)Володимирові Балуху не надають медичної допомогиРФ: Суд відмовив кримчанину в наданні матеріалів справи шрифтом Брайля

Крим: Суд арештував кримчан, затриманих 7 липня

09.07.2020   
ХПГ-інформ
Запобіжний захід обрано до 2 вересня. Усіх арештованих, у тому числі незрячого інваліда першої групи, підозрюють у тероризмі.

Підконтрольний московській владі Київський районний суд Сімферополя заарештував сімох кримчан, затриманих у вівторок, 7 червня, після хатніх трусів, які російські силовики проводили в різних населених пунктах окупованого Криму.

Того ж дня суд відправив під домовий арешт до 2 вересня інваліда першої групи незрячого Олександра Сизикова – чоловіка підозрюють в організації діяльности осередку «Хізб ут-Тахрір», – повідомив сайт проєкту «Крым.Реалии».

Олександр Сизиков


У середу, 8 липня, судом заарештовані Ісмет Ібрагімов, Зекір’я Муратов і Вадим Бектемиров за обвинуваченням в участі в «Хізб ут-Тахрір». Згідно з рішенням суду, мусульмани перебуватимуть у СІЗО до 2 вересня цього року, – повідомили «Крым.Реалии» з посиланням на громадське об’єднання «Кримська солідарність». ПЦ «Меморіял» повідомляє, що того ж дня до 2 вересня заарештований Еміль Зіядінов.

Сьогодні, 9 липня, також до 2 вересня, заарештовані ще двоє фігурантів нової «справи Хізб ут-Тахрір» – Алім Суф’янов і Сер’ян Хайретдінов, – повідомила «Кримська солідарність».

7 липня 2020 року (фото: «Кримська солідарність»)


Як передає ПЦ «Меморіял», посилаючись на повідомлення центру громадських зв’язків ФСБ РФ, спецслужба вважає Сизикова, Зіядінова та Ібрагімова керівниками осередків організації (ч. 1 ст. 205.5 КК РФ), визнаної в Росії терористичною, інших – учасниками організації (ч.2 ст. 205.5 КК РФ).


Міжнародна ісламська політична організація «Хізб ут-Тахрір» називає своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн у ісламськім халіфаті, але відкидає терористичні засоби досягнення цього. Верховний суд Російської Федерації заборонив «Хізб ут-Тахрір» у 2003 році, занісши до списку з 15 об’єднань, названих «терористичними».

Захисники заарештованих і засуджених у «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

 Поділитися