MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ДКВС ‘не вистачає коштів’ на наповнення сайту актуальними даними

31.07.2020   
Незважаючи на існування двох відділів, які мають наповнювати сайт ДКВС, у Мін’юсті заявляють, що спеціальних коштів на це не отримували.

Незважаючи на існування двох відділів, які мають наповнювати сайт ДКВС, у Мін'юсті заявляють, що спеціальних коштів на це не отримували.

ХПІГ неодноразово писала про відсутність актуальних контактних даних на сайті Державної кримінально-виконавчої служби. Зокрема, у червні ми виявили на новому сайті ДКВС 70 неактуальних номерів телефонів установ виконання покарань.

2-го липня в Мін’юсті повідомили, що цього року Департамент з питань виконання кримінальних покарань ДКВС, працівники якого зокрема й мали б наповнювати сайт ДКВС актуальними даними, не отримував спеціальних коштів на наповнення сайту, а гроші виділялися виключно на посадові оклади п’ятьох працівників (загалом 24 350 гривень).

Пізніше у відповіді на черговий запит ХПГ з’ясувалося, що працівники відділу комунікації з громадськістю окрім посадового окладу отримують також доплати за «інтенсивність праці, складність, напруженість у роботі», які становлять від 100% до 200% від посадового окладу.

Раніше в цьому відділі працювали четверо працівників, а з червня працюють лише двоє. Саме вони, відповідно до їхнього ж положення, мають розміщувати на офіційному вебсайті департаменту актуальну інформацію, чого прямо вимагає закон. Незважаючи на те, що спеціалістів усього двоє, на оплату їхньої праці втратили більше грошей (36 260 ₴ за червень), ніж оклади для п'ятьох працівників, передбачені кошторисом.

У Державній кримінально-виконавчій службі є також власний відділ зав’язків із громадськістю, який, згідно з положенням про цей відділ, має забезпечувати діяльність та наповнення вебсайту Генеральної дирекції ДКВС. ХПГ не вдалося знайти цей сайт. Судячи з усього, він просто не існує. Фонд оплати праці п’ятьох працівників цього відділу на 2019-ий рік складає 721 601,55 гривень, що удвічі більше посадових окладів у кошторисі.

Нагадаємо, у квітні ХПГ направила скаргу щодо сайту ДКВС, деякі розділи якого не оновлювали 5 років. Згодом ХПГ опублікувала перелік непрацюючих телефонів.

У Мін’юсті відповіли, що актуальні контакти будуть уже на новому сайті після його розробки, але згодом Харківська правозахисна група виявила на ньому непрацюючі телефони та брак контактних даних установ ДКВС.


Проєкт ЄС «Чинимо опір катуванням, жорстокому поводженню та безкарності в Україні»

 Поділитися