MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Покращення доступу до правосуддя для вразливих груп

18.08.2020   
ХПГ-інформ
У п’ятницю, 14 серпня, у Посольстві Норвегії в Україні Харківською правозахисною групою підписано контракт на виконання проєкту «Покращення доступу до правосуддя для вразливих груп в Україні».

У п’ятницю, 14 серпня, у Посольстві Норвегії в Україні Харківською правозахисною групою підписано контракт на виконання проєкту «Покращення доступу до правосуддя для вразливих груп в Україні» за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія в Україні.

ХПГ спільно з партнерськими організаціями покращить судовий захист вразливих груп (ув’язнених, споживачів наркотиків, людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, шукачів притулку, цивільних жертв збройного конфлікту на сході України) шляхом: зміни законодавства та практики для покращення доступу до правосуддя; надання правової допомоги жертвам порушень прав людини членів вразливих груп; сприяння відповідальності винних у порушенні прав жертв; та моніторингу місць несвободи.

Контракт підписали Заступник Голови Місії Королівства Норвегія в Україні пан Фредрік Артур (на фото – ліворуч) та Директор Харківської правозахисної групи пан Євген Захаров.

Виконання проєкту розпочинається 1 жовтня 2020 року і триватиме 12 місяців.

 Поділитися