MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Білорусь: Недільний «Марш єдности» завершився брутальними затриманнямиЕксперти ООН закликають владу Білорусі припинити тортуриБілорусь: Під час вуличних протестів загинули принаймні п’ять людей, – правозахисникиБілорусь: Неділя, 16 серпняБілорусь: Субота 15 серпня – сьомий день протестівБілорусь: Головні події 14 серпняБілорусь: Протести триваютьБілорусь: Четвертий день протестів. Ще один загиблий. Затримано українських правозахисниківВідкрита заява правозахисних та громадських організацій України щодо затримання українських громадян в МінськуБілорусь: Третій день протестівПрипинити поліцейське насильство в Білорусі! (Заява УГСПЛ і ХПГ)Білорусь: Стрілянина, вибухи, барикади. Загинув протестувальникУкраїнського журналіста побили в МінськуУ Білорусі відбулися сутички з силовиками. Є затримані та пораненіСпільна заява Міжнародного ПЕН-клубу та Білоруського ПЕН-центруБілорусь: Слідчий комітет зв’язав справи опозиціонерів та затриманих бойовиківЧастина затриманих у Білорусі бойовиків воювала на ДонбасіБілорусь: Під час протестів затримали більше ніж 300 людейНа святкуванні Дня Волі в Білорусі затримали більш ніж 120 людейЗаява нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич

Свободу Марії Колесниковій! (Заява Міжнародного Меморіялу)

08.09.2020   
Уся відповідальність за життя, безпеку та здоров’я Марії Колесникової лежить на совісті не лише її безпосередніх викрадачів, але, у першу чергу, на совісті людини, що називає себе президентом Білорусі – Олександрові Лукашенку.

7 вересня в Мінську «невідомими» – ми не маємо сумнівів, що це були співробітники силових структур Республіки Білорусь, – викрадена Марія Колесникова, лідер білоруського протесту, член Координаційної ради опозиції, наша колега, партнер, друг.

Повідомляють, що 8 вересня викрадачі намагалися примусом видворити Колесникову за межі Білорусі, але Марія знайшла спосіб запобігти видворенню, знищивши паспорт. Після цього її кудись вивезли, і на цей момент її місцеперебування невідоме.

Ми закликаємо уряд Росії, російську та міжнародну громадськість, політичних лідерів Європи і всього світу зробити все можливе, щоб Марія Колесникова сьогодні ж опинилася в безпеці, у Мінську, на свободі.

Уся відповідальність за життя, безпеку та здоров’я Марії Колесникової лежить на совісті не лише її безпосередніх викрадачів, але, у першу чергу, на совісті людини, що називає себе президентом Білорусі – на Олександрові Лукашенку.

Міжнародний Меморіял
8 вересня 2020 року

Оригінальний текст російською мовою на сайті Міжнародного Меморіялу

Марія Колеснікова (фото: Дар’я Бурякіна / TUT.BY)

 Поділитися