MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Король Таїланду помилував 16 українців

06.10.2020   
ХПГ-інформ
Сімох звільнили, іншим скоротили терміни ув’язнення. Колективне королівське помилування відбулося з нагоди Дня народження тайського монарха Рами Х.

Сімох звільнили, іншим скоротили терміни ув’язнення. Колективне королівське помилування відбулося з нагоди Дня народження тайського монарха Рами Х.

«За попередніми результатами, всі без винятку ув’язнені в Таїланді громадяни України (16 осіб) отримали королівське помилування. Дві особи отримали помилування у вигляді зменшення термінів покарання на 1/6 від актуального терміну ув’язнення (без урахування проведеного у в’язниці часу), семеро осіб – на 1/2, решту семеро громадян України було повністю звільнено з-під варти», – йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці Посольства України в Таїланді. Більш докладної інформації наразі немає.


Нагадаємо, у 2016 та 2018 роках українських громадян Ярослава Яновського та В’ячеслава Хлєбку було засуджено до 25 років ув’язнення. За даними Омбудсмана Людмили Денисової, Міністерство соціальної політики надало обом чоловікам статус осіб, постраждалих від торгівлі людьми.

Під час минулорічного візиту до в’язниць Таїланду Уповноважена Верховної Ради України з прав людини зазначила: «У в’язниці Klongprem central Prison, де тримаються В’ячеслав Хлєбка та Ярослав Яновський, у камерах знаходиться більше 40 людей. В’язні не забезпеченні належними умовами тримання та позбавленні вільного доступу до отримання медичних послуг».

 Поділитися