MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Бідних в Україні — 70%

18.12.2001   
За даними Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачовой, в Україні до категорії бідних можна віднести більш 70% громадян. Про це Ніна Карпачова повідомила вчора під час "круглого столу": "Захист прав та свобод найбільш уразливих груп населення".

У той же час, вона навела офіційні дані, згідно з якими до категорії бідних громадян віднесені 26,7%, з яких близько 14% — жебраки. Ніна Карпачова констатувала, що в Україні існує тенденція збільшення кількості інвалідів. За її словами, у порівнянні з 1 січня 2000 року на 1 січня 2001 року кількість інвалідів зросла на 1,5%.

Зараз до цієї категорії, крім інвалідів війни (274,8 тисячі чоловік), входять 79,5 тисяч інвалідів-чорнобильців, 1 млн. 552,8 інвалідів загальних захворювань, 104,8 тисячі інвалідів праці і професійних захворювань. Загальна кількість інвалідів в Україні — більш 2 5 мільйонів чоловік, але забезпечення прав цієї категорії громадян усе ще залишається незадовільним, повідомляє УНІАН.
 Поділитися