MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Луганську заборонені громадські читання до Всесвітнього дня прав захисту людини

18.12.2001   

Напередодні Всесвітнього дня захисту прав людини, який відзначається 10 грудня, п’ять громадських організацій Луганщини звернулися до Верховної Ради з закликом призначити розслідування випадку фактичної заборони проведення громадських слухань 8 грудня. На слухання було винесено питання порушення прав луганської громади стосовно участі у місцевому самоврядуванні та корумпованості влади. В обласному краєзнавчому музеї заздалегідь була орендована зала. Проте учасники слухань і запрошені на них депутати Верховної Ради — загалом близько 200 осіб — так і не змогли потрапити до зали. Музей було зачинено, а на вхідних дверях вивішено об’яву про аварію опалювальної системи. Ніхто з працівників музею не вийшов до людей і не дав пояснень. Замість цього до музею прибули два міліціонери з автоматами Калашникова. Мабуть саме вони мали остаточно зашкодити проведенню слухань. Слухання все ж таки відбулися — символічно, що саме в приміщенні телекомпанії "Ефір-1", яка вже півроку бореться за своє існування і за виконання в Луганську законів України.

"Німецька Хвиля" — українська редакція

Коментар "ПЛ":Грубе порушення невід’ємних прав людини на Луганщині стає сумною нормою для цього регіону. "ПЛ" пропонує своїм читачам написати листи на захист телекомпаниії "Ефір-1", а також з приводу вищеописаного інциденту. Листи від Харківської правозахисної групи будуть направлені Президенту України, Генеральному Прокурору, Голові парламентського Комітету з прав людини Г.Удовенко.

 Поділитися