MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Тепер в Одесі тиснуть і на Інтернет-газету

18.12.2001   
Ігор Столяров, м.Одеса

Не є таємницею той факт, що в Одесі, у реальному просторі, нині практично немає незалежних газет. Їх відсутність відчувається нині особливо гостро, адже попереду вибори до Рад різних рівнів. Схоже, нині в Одесі декому не подобається вільна думка, навіть, у віртуальному просторі. Мова йде про утиски проти Інтернет-газети "Одеська загальна газета".

Нині російськомовна "Одеська загальна газета" заблокована одним з міських Інтернет-провайдерів Одеси. Її видавцю повідомили, що одержаний лист від фізичної особи, яка збирається подати до суду за матеріали, поширені в Інтернеті. Хто саме написав лист і який саме матеріал викликав таке "обурення" наразі невідомо. Але вже нині незалежна газета "Юг" зробила висновок, що в Одесі з’явилася перша ластівка — бажання влади "навести лад" у віртуальному просторі. Висновки ці не є випадковими.

"Одеська загальна газета" досить критично висвітлює діяльність деяких посадових осіб в регіоні, в тому числі керівників міста. Крім цього, на сайті "Одеської загальної газети" поширювалися чимало матеріалів опозиційних журналістів. Критичному аналізу піддавалися події в Одесі 1997-1998 років, резонансні злочини та викрадення. Лише через тиждень може стати відомо — хто все таки "замовив" блокування "Одеської загальної газети"? Якщо так станеться — засновник газети має намір провести прес-конференцію. Це буде особливо цікаво напередодні візиту до Одеси групи відомих українських журналістів для проведення конференції з питань дотримання свободи слова в Україні, зокрема, в Одесі.

Тим часом, до остаточного вирішення проблем, які виникли, "Одеська загальна газета" перемістилася у російський віртуальний простір.

Знайти її можливо за адресою: Oog.narod.ru  

 Поділитися