MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

"Зеленые ХХІ век" заявляют о нарушении прав человека при проведении Всеукраинской переписи населения

19.12.2001   
Відкритий лист українському народу (Про загрозу тоталітаризму і порушення прав людини при проведенні Всеукраїнського перепису населення 2001 р.)

Відкритий лист українському народу (Про загрозу тоталітаризму і порушення прав людини при проведенні Всеукраїнського перепису населення 2001 р.)

Приймаючи Закон України "Про Всеукраїнський перепис населення", Верховна Рада України виходила з пріоритету дотримання базових прав людини, саме тому чітко були обмежені забаганки вихованих в дусі тоталітаризму чиновників "знати все про кожну особу".

Цим законом був встановлений виключний перелік основних первинних даних, які має надавати кожна персона (персональні дані), СЕРЕД ЯКИХ ВІДСУТНІ прізвище, ім’я чи ініціали, адреса місця проживання чи роботи.

Розширення цього переліку могло статися лише за рішенням Верховної Ради України, але такого рішення не було!

Треба порадіти за те, що наше чиновництво від статистики є дуже ініціативним за рахунок бюджету. Адже переписні листи (форма 2С), які вже віддруковані десятками мільйонів примірників, містять додаткові питання, що виходять далеко за межі Закону України "Про Всеукраїнський перепис населення". Це створює умови для завдання шкоди правам особи, яку описують не статистично, а до подробиць майже інтимного характеру. СБУ повинна позаздрити такій інформації.

Чого, наприклад, варта форма №1, затверджена наказом Держкомстату від 30.03.01 № 175! Це не перепис, це кріпосна відомість: поіменний список проживаючих у приміщенні за точною адресою з причинами відсутності кожного!

Кращого для впровадження диктатури годі й бажати! Де, коли, з ким і, навіть, навіщо ти, конкретно ти, а не статистичний українець, живеш, працюєш тощо.

У зв’язку з небезпекою брутального порушення прав людини в Україні Партія "Зелені ХХІ століття" вимагає від виконавчої влади дати громадянам України роз’яснення щодо незаконності вимог вказувати:

— власне прізвище, ім’я та по батькові; — адресу або інші дані, які можуть пов’язати інформацію, надану вами під час перепису, з вашою особою; — повну назву місця роботи; — місце проживання будь-якої особи (адже прописка скасована Конституційним Судом і Держкомстат не має права вимагати список осіб, які проживають у конкретному приміщенні).

З точки зору Партії "Зелені ХХІ століття", яка ґрунтується на "Загальній декларації прав людини", прийнятій ООН, документація перепису населення містить не тільки демографічні чи соціально-економічні ознаки фізичної особи, а точну ідентифікацію цієї особи, що для статистичного дослідження є зайвим і має на меті замінити прописку та інші тоталітарні засоби слідкування за особою більш досконалими електронними. Проведення перепису в такий спосіб є брутальним порушенням "Загальної декларації прав людини".

Партія "Зелені ХХІ століття" закликає громадян України під час перепису

– не називати своє прізвище, ім’я, по батькові, – не відповідати на всі питання стор. 1 форми №1, – не відповідати на питання № 14, 16, 18б форми 2С.

Партія "Зелені ХХІ століття" звертає увагу всіх громадян України на те, що затверджені Держкомстатом форми переписних листів суперечать Закону України "Про Всеукраїнський перепис населення" і грубо порушують їх конституційні права.

Пам’ятайте, що дані, які ви будете давати, можуть бути використані проти вас!

3.12.2001

Орест Мельников, народний депутат України, Голова партії "Зелені ХХІ століття"

 Поділитися