MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Семінар для вчителів

19.12.2001   
Шутальова М.С., співголова ХОССМ.
24 жовтня в приміщенні Харківського будинку дитячої творчості відбувся семінар, який проводила Харківська обласна спілка солдатських матерів разом з управлінням освіти Харківської міської ради. Тема семінару: "Проблеми виховання майбутніх військовослужбовців у школі". Вона була вибрана невипадково. Справа в тому, що і звернення батьків та призовників до ХОССМ, і результати моніторингу, який проводить спілка солдатських матерів, свідчать про практично загальну правову необізнаність призовників та їх батьків.

Жваво пройшло обговорення болючих тем підготовки юнаків до служби в армії. Заступники директорів шкіл та викладачі ДПЮ розповіли про відсутність у багатьох школах міста шкільних лікарів, про недостатнє матеріальне забезпечення кабінетів ДПЮ. Присутні ділилися своїми думками щодо болючої проблеми нашої армії – нестатутних відносин і шляхів подолання цього ганебного явища. Бо ця проблема стосується практично кожного, в кого є сини.

У семінарі прийняли участь представники районних рад, районних та міського комітетів у справах сім’ї та молоді, облвійськкомату та райвійськкоматів, заступники директорів шкіл з виховної роботи, вчителі-організатори, викладачі допризовної підготовки юнаків.

Доповідали: начальник управління освіти Гаркавець В.П., співголови ХОССМ Шутальова М.С. та Бикова Л.О., керівник проекту ХОССМ Крюкова М.А., координатор проектів Харківської правозахисної групи Клочко Л.М З інформацією про правові аспекти призову виступив юрист облвійськкомату Ібрагімов Ф.Б

У планах ХОССМ: проведення семінару для шкіл області та лікарів. Мета цих семінарів – правова освіта; запобігання призову хворих та подолання негативних явищ в армії.

 Поділитися