MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Розвиток мережі громадських приймалень кву у харківській області

19.12.2001   
Харківське обласне відділення Комітету виборців України (ХОВ ВГО КВУ) продовжує організацію діяльності мережі своїх громадських приймалень. Зараз у Харківському регіоні працюють дві громадські приймальні КВУ: у Харкові та Ізюмі. Як показує практика роботи цих приймалень, у громадян є потреба в інформаційно-консультативних послугах. Особливо актуальним це є для малих міст. Тому на порядку денному стоїть питання розширення мережі громадських приймалень КВУ та охоплення нею районних центрів області.

Загальна проблема: відсутність принципів громадянського суспільства. Загальна мета: закладення принципів громадянського суспільства через активізацію участі населення у соціальному, громадському, економічному та культурному житті свого регіону.

Поточна проблема: відсутність постійно діючих безкоштовних громадсько-консультативних центрів для населення у Харківському регіоні, особливо в районних центрах області. Поточна мета: розвиток мережі громадсько-консультативних центрів у Харківському регіоні шляхом створення громадських приймалень Комітету виборців України по області.

Поточні завдання: — визначити місцевості в області, де є нагальна необхідність у відкритті безкоштовних громадських приймалень; — знайти та зацікавити ідеєю створення незалежного громадсько-консультативного центру активних на місцях осіб; — підібрати консультантів до громадських приймалень; — поширити інформацію серед населення області про відкриття та роботу центрів через регіональні засоби масової інформації (ЗМІ), громадські організації, органи влади тощо; — налагодити постійну роботу безкоштовних громадських приймалень.

У рамках діяльності громадсько-консультативних центрів планується: — надавати безкоштовну інформаційно-консультаційну допомогу громадянам, допомагати у складанні звернень до органів державної влади та місцевого самоврядування; — надавати безкоштовну інформаційно-консультаційну допомогу громадянам (загаль-
ні питання) по телефону; — активізувати бажання та вміння громадянами відстоювати свої права; — збирати інформацію про порушення, які допускають у своїй діяльності владні структури, та на її основі готувати пропозиції щодо недопущення зловживань; — організовувати та сприяти проведенню громадської звітності виборних осіб про свою діяльність; — сприяти збільшенню рівня громадського впливу на прийняття управлінських рішень; — розповсюджувати серед населення просвітницькі правові та інші матеріали; — створити довідкову базу інформації (прізвища, адреси, телефони) про органи влади та місцевого самоврядування, соціальні служби, громадські, правозахисні організації тощо; — проводити в рамках діяльності громадських приймалень просвітницькі програми зі сприяння формуванню територіальних громад, з ознайомленням громадян із законами України; — залучати до співпраці місцеві громадські організації для вирішення конкретних питань та потреб місцевого життя.

Партнери: всі зацікавлені сторони — звичайні громадяни, громадські організації, профспілки, соціальні служби, місцева влада та органи місцевого самоврядування.

Загальний результат: створення мережі громадських приймалень КВУ буде сприяти розбудові структур громадянського суспільства в регіоні.

Результати забезпечать: — правову освіченість населення регіону в цілому; — сприяння формуванню активної громадянської позиції звичайних людей; — активізацію інститутів місцевого самоуправління в цілому; — налагодження зв‘язків між населенням та вибраними ними особами; — активізацію роботи органів влади та місцевого самоврядування; — сприяння активній участі населення у громадському житті.

Результати будуть корисними для: — населення, передусім малозабезпеченим верствам; — органів влади та місцевого самоврядування; — громадських та правозахисних організацій, зокрема ХОВ ВГО КВУ.

 Поділитися