MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Аmnesty Іnternational обіцяє й надалі вимагати незалежного розслідування справи Гонгадзе

21.12.2001   
Організація Аmnesty Іnternational (далі АІ) досі не отримала від українських властей чіткої відповіді на запити щодо обставин зникнення та смерті Георгія Гонгадзе. Тому АІ й надалі вимагатимуть від України незалежного розслідування зникнення журналіста.
 До роковин зникнення Георгія Гонгадзе - на 16 вересня 2001 р. - АІ планує низку заходів, не заглиблюючись у подробиці, повідомив експерт організації Герд Домер. За його словами, АІ також намагається дізнатися про долю зниклого українського журналіста з інших джерел.
 29 серпня у світі відзначався міжнародний день пропалих без вісти. У розповсюдженій з цього приводу заяві АІ міститься заклик до урядів країн світу з’ясувати долі зниклих за допомогою незалежних слідчих комісій та притягти винних до відповідальності.
 Загалом відомо про майже 46 тисяч випадків зникнення людей у 30 країнах світу. В Європі за кількістю пропалих без вісти лідирують країни балканського регіону, Росія, Білорусь, Україна та Туреччина.
  Українська служба радіо "Німецька хвиля"
 Поділитися